Krönika: Alla som rappar är våldtäktsmän

Rappare

Frågan är vem som läckte informationen till Greger von Sivers. Ni vet han VD:n för Profilskolan som här om dagen filmades i Uppdrag Granskning och beskrev elever som cancersvulster och ruttna äpplen. Han som vill skydda ”de fina” eleverna från barn med ADHD från att sprida ”det” (ADHD-beteendet?) och som vill hålla friskolans nya musiklinje fri från ”den där jävla skiten som de håller på med, rap och våldtäkt”. Vad han fick det där med ADHD ifrån vet jag inte men resten, där har han en poäng.

Ni visste säkert inte att Whoa från start bara har varit del av ett spaningsarbete. Antar att vi lika gärna kan berätta sanningen nu. Det började 1992 på en konferens i Los Angeles där den amerikanska polisen presenterade slutsatserna av sitt senaste stora projekt, ”N.W.A.” . Resultaten var häpnadsväckande. Det visade sig finnas starka samband (p<.05) mellan rap och våldtäkt. Något med att rappa lockade våldtäktsmän att uttrycka sig i ord och rytm. Exakt vad detta samband beror på är än idag inte helt fastställt men en populär teori pekar på genetik. Våldtäkt och rap uttrycks förmodligen genom samma gen och genom att få våldtäktsmän att först uttrycka sig genom rap kunde den amerikanska polisen även identifiera våldtäktsmän. Tyvärr går inte alla våldtäktsmän igång på rap så visst har teorin brister.

Här i Sverige startade ett projekt som började med den ni känner som Petter. Med ett gäng skarpa hjärnor skapade vi det perfekta rapalbumet, Mitt sjätte sinne, för att starta en svensk hiphopvåg. Här är det viktigt att poängtera att alla som lyssnar på rap inte är våldtäktsmän men att det första steget att få våldtäktsmännen att rappa (och således identifiera dem) är få upp deras ögon för rap.

Sedan startades Whoa som tack vare den nya tidens teknologi markant förenklade spaningsarbetet. Under årens lopp har vi tack vare Whoa kunnat registrera en överväldigande majoritet av en hel generation svenska våldtäktsmän.

När Whoa avslutas i januari kommer tusentals våldtäktsmän att kunna sättas bakom lås och bom. Men vi hade dock aldrig klarat det utan er vanliga användare. Det är ni som drivit diskussionerna, det är ni som har fått våldtäktsmännen att träda fram. Ni ska ha ett stort tack!

Lite synd är det bara att stolpskottet Greger von Sivers var så kåt på att skrika ”först!”. Det var säkert Palmegruppen som läckte.

Eller…

Så kan man fråga sig om vi verkligen inte har kommit längre? Är det verkligen 2013? Rasismen kommer vi säkert aldrig att bli helt kvitt. Fördomar är en skyddsmekanism som förmodligen evolverat fram för att skydda oss mot det okända då det okända potentiellt sett kan innebära livsfara. Säkert jättebra för 10,000 år sedan men i Sverige 2013, i denna upplysta informationsera, går det inte att ursäkta den här typen av fördomar.

Greger von Sivers osar ändå av dem. Vi pratar om en person som verkar se på hiphop som negerdunk, tror att man bara bränner bilar i förorten och att bara kriminella sysslar med hiphop. Vi pratar om en person som varit rektor för en skola och som arbetar med utbildning. Oavsett hur mycket av von Sivers åsikter som återspeglats under hans ledning så kan en person i den maktpositionen lätt bidra till ökad segregering och befästa fördomar på ett strukturellt plan redan i skolan. Det är sjukt.

Läs även: Mohammed i Mohammed Ali tror inte att Greger von Sivers hade tyckt om att ha Mohammed som elev.

Forum: Krönika: Alla som rappar är våldtäktsmän

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-11-01 10:48
Jo Greger är en idiot... Men bara en i mängden, rösta blankt
2013-11-01 11:52
Rösta inte alls
2013-11-04 15:43
Ignoranta idioter är ni allihopa inklusive whoa instängda Skandinavien måste komma ut rap och våldtäktsmän ni är idioter som håller med en sådan grej rappat i hela mitt liv och uppträtt mer än idioter som dömmer och träffat mer rappare emcees som rappar horrorcore bullshit och tro mig jag har träffat en jävligt stor del emcees för att säga en sån här sak idioter måste vakna på riktigt sånt här irriterar mig jävla moderat rövslickare wannabe sd ni kan alla torka er i röven med detta skitsnacket och banna ni mig efter detta varför ska jag va med i de mäst falska hiphop communityn någonsin spanings arbete äckliga människor finns anndra värre sidor ni borde koncentrera er på / ChukkRukkuz Från MUDDY Fatique

PS . Våldtäktsmän behandlas med tortyr och jag kan snacka för hela hiphop världen när jag säger så
2013-11-04 16:35
fan vad smart du verkar:D
2013-11-04 16:52
ChukkRukkuz: Läs hela blogginlägget.
2013-11-04 22:32
gulligt är det ändå att du tror att du kommer bli bannad. Folk här kallar varandra för idioter med jämna mellanrum. Hade man bannat för en sådan orsak så hade whoa stått tomt för länge sedan.
2013-11-05 1:39
Tanken med att avregga sig är väl att sluta hänga på whoa?
2013-11-05 7:24
Tech

Om det är mig du syftar på så har jag avregistrerat mig eftersom jag vill att min användare ska stå som borttagen när dom tar bort whoa. Jag gjorde det nu eftersom jag tenderar att glömma saker som jag ska göra :)
2013-11-05 11:05
Dr.Octagon

Jag tror inte han kommer läsa det. Tror inte han kommer logga in innan whoa är över heller så förstår inte varför ens prata om att bli bannad som om det har någon betydelse
2013-11-06 17:50

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Krönika: Alla som rappar är våldtäktsmän för att kommentera!