Gatuslang fortsätter leverera

Gatuslang

Få kan väl ha missat den eminenta podcasten Gatuslang, som sedan starten kontinuerligt spottat ur sig det ena avsnittet efter det andra. Gatuslang initierades och drivs av hiphop-journalisten Pontus Gustavsson, som efter 18 långa år av gedigen hiphop-entusiasm – som återspeglar sig i en administratörsroll på Whoa.nu, chefredaktörspost på tidigare svenskunderjord.com, drivkraft bakom radioprogrammen Radi-Yo och Come Clean Radio samt hiphop-ansvarig på recensionssidan dagensskiva.com – vill fördjupa sig i våra artister och kasta sig rakt ner i tidigare outforskade djup.

Gatuslang är alltså en podcast som på en intervju-och diskussionsbasis behandlar den svenska hiphopen och allt som hör till. Exempelvis så kan Zacke sitta och prata om en hemmastudio byggd i en toalett, eller så kan Kashal-Tee minnas Lord Finesse-mästerverk och prata om samplingar och dess oskrivna regler. Således sånt du gärna vill höra men aldrig får höra och sånt du vill veta och sen skryta om att du vet för den hiphop-lyssnande polaren. Högkvalitativt intervjumaterial med några av Sveriges största artister, producenter eller personer som på något sätt betyder eller har betytt mycket för svensk hiphop.

Programmen, som ofta håller sig kring timmen och nu är uppe i hela 47 avsnitt, släpps regelbundet och senast i raden är det Peter Haag eller Phonetik, som ni kanske känner honom bättre vid, som är på besök. Gå in på Gatuslang och lyssna på de avsnitt du missat eller varför inte lyssna på din favoritintervju ännu en gång!

http://www.gatuslang.se

Forum: Gatuslang Avsnitt 47 – Phonetik/Peter Haag

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-09-23 21:26
Har sovit alldeles för mycket på denna killen, väldigt utelämnande och fett avsnitt
2013-09-23 22:35
Nice!
2013-09-23 22:51
Riktigt bra!
2013-09-24 5:04
Var det inte han som satt fast i en psykos i x antal år? Eller tänker jag på helt fel kille?
mfs
2013-09-24 8:29
Doggsonlol: Lyssna på avsnittet så får du säkert svar på alla dina frågor.
2013-09-24 14:03
Fett!
2013-09-24 17:48
Intressant

Jag hade glömt hur magisk hans vers på Taking Off The Days är, Try är ju också helt fenomenal... Vilken delivery han hade på den tiden

Han sa "at the time" och "förståruvajamenar" lite för ofta för min smak dock, hehe
2013-09-24 17:50
Jag undrar hur mycket Pontus klipper i avsnitten. Kändes som att det var klippt ganska mycket i det här avsnittet. Jag har absolut ingenting emot det, jag bara reflekterade över det när jag lyssnade på det här avsnittet.
2013-09-24 18:12
Hade varit fett med ett släpp på svenska:

Finns Phonetiks grejer att tanka någonstans? Kul att Gatuslang får en att uppmärksamma rappare och att höra på grejerna från nya perspektiv

2013-09-25 8:07
Gremlin: Eller hur! Som jag sagt i tidigare skede så får man försöka se charmen i folks specifika ordförråd. Klipper inte bort den typen av uttryck. Tycker du man borde det?

Dopeness: På vilket sätt kändes det som att det var mycket klippt? Jag klipper ofta bort runt 30-45min per avsnitt. Men mycket som klipps bort är toalett-/ciggpauser, när man snöar in på saker utanför den röda tråden och självklart "tankeljud" som ööööh, ähhh och hm.... etc

Kul ni ni lyssnar och supportar. Samma gamla heads som kommenterar här på Whoa för jämnan :)

/Pontus
2013-09-25 10:51
Jag kommer inte ihåg exakt men det blir när Phonetik t.ex berättar om att hans farfar uppfann schack och har byggt egna schackbrädor och figurer och han har ett sådant schackbräde själv så blir din följdfråga är någonting om hans nästa EP eller något. Det var något annat också då han pratar om någon brud som dämpar honom eller om psykosen och så frågar du om något helt annat. Det låter så drygt :) Jag förstår ju varför du gör det, annars skulle vi sitta och lyssna en halvtimme när Phonetik pratar om schack eller nått annat :)

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Gatuslang Avsnitt 47 – Phonetik/Peter Haag för att kommentera!