Guldgruvan: Professor P & DJ Akilles – Large Professor P (2008) & He’s The DJ I’m The Rapper (2008)

professor_akilles_whoa

2007 släppte Professor P sitt soloalbum Patience som blev startskottet för hans fruktbara samarbete med DJ Akilles. Sedan dess har duon fortsatt med boom bap-rap, rhymes och cuts. 2008 släppte den nybildade duon två stycken mixtapes. Ett mixtape där det rappas över klassiska Large Pro-instrumentaler men också ett mixtape med egna låtar och remixer vars titel och omslag syftar till DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince klassiska LP från 1988. Nedan följer en kortare intervju med Professor P.

Trevlig lyssning!

Vad har du för minnen när du tänker på dina två mixtapes från 2008?
- Båda två släppen kom i efterhand av andra projekt. Så man orkade inte riktigt lägga ner hela sin själ i ny musik, därför kändes det lagom med mixtapes. Det var ett sätt att få leka av sig lite då det mesta av texterna är skrivna på plats i studion. Det var svårt att ge sig på gamla Large Pro-instrumentaler eftersom många av de är så klassiska. Man förväntar sig inte direkt att göra en bättre Halftime än Nas men hela projektet var kul och idén var rolig.

Vad har du på gång nu?
- Vi har jobbat och jobbar på vår EP som är tänkt att släppas mars/april. Den heter Brews and Good News och fick sitt namn efter att vi varit i studion. Det gick inte så bra och fick inte till någonting. Så vi gav upp men fick istället ett mail om att vi fått ett gig i NYC på Lower Eastside (Williamsbourgh). Så efter det blev vi glada igen och gick och drack öl. Det är en EP som förhoppningsvis på vinyl och gästas av AG och Blu.

Vilken skiva skulle du helst vilja se i vårt Guldgruvan-arkiv?
- Filthy gjorde ett mixtape som han skickade till skivbolag för att visa sina producentskills. Det var soul- och hiphopacapellor. I samma stil som He’s The DJ I’m The Rapper. Jag minns att det var jävligt fett och jag kommer ihåg att han jobbade mycket samplingar och gitarr på det. Det hade varit kul att höra.

LADDA HEM ”LARGE PROFESSOR P” GENOM ATT KLICKA HÄR
LADDA HEM ”HE’S THE DJ I’M THE RAPPER” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] Professor P & DJ Akilles – Large Professor P (2008) & He's The DJ I'm The Rapper (2008)

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-01-29 0:51
Dessa hade jag nästan glömt, gött
2013-01-30 12:53
Ah, kommer ihåg dessa. 2008 känns inte så länge sen ändå.

Fett med mer kvalitet till högtalarna!
2013-02-06 23:02
hahah alltså doe or die remixen är så satans sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Professor P & DJ Akilles – Large Professor P (2008) & He's The DJ I'm The Rapper (2008) för att kommentera!