Recension: Kaah – Matcha din look

Matcha din look omslag

Matias Rankinen:

Jag älskar när musik tar mig någonstans, till platser eller situationer eller sinnesstämningar. Matcha din look är precis sån musik.

Det är musik att åka rullskridskor till längs strandgator i en kalifornisk solnedgång medan solflimret kastar sig som discoljus genom palmbladen. Eller kanske att åka skridskor till på en privathyrd isbana i en strålkastarfläck som följer varenda skär. Det är alltså musik att ha något under fötterna till, något som separerar en från jordytan, höjer upp en och får en att piggt glida fram. Det är också musik att blåsa rosa tuggummibubblor till, såna som sprängs och smetar ut sig över näsa och överläpp, och det är musik att mingla till på en förfest i en exklusiv våning med något bubbligt i glaset. Möjligtvis är det också musik att dansa till – men sånt vet jag tyvärr inte så mycket om – och kanske är det musik att bada till i en insjö under skratt och skrål. Jag är nästan helt säker på att det är musik att hångla till.

Det är musik som kommer att hyllas, som kommer beskrivas med paralleller till 80-tal hit och Prince dit, det är musik som de andra recensenterna kommer anstränga sig för att beskriva med flest referenspunkter och det är musik jag som hiphopskribent inte vill ge mig på att beskriva: därför är det musik som istället tar mig till platser. Härligt är vad det är!

Matias betyg:

Betyg: 4

Forum: Recension: Kaah - Matcha din look

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Recension: Kaah - Matcha din look för att kommentera!