Blast! – Dag 2, Babel – Malmö

182514_10151636432667082_1536961864_n

Hopsin live. Foto: Timor Mangal

Runt klockan 18 på eftermiddagen så öppnas portarna till Babel för dag 2 av Blast-festivalen. Först på scen är JaQe, som ju är från Malmö och hade låtar som därför flera kände igen – men han spelade även ett par osläppta. Efter att JaQe hade spelat i runt en halvtimme så gick Americol på scenen. Vid denna tid var klockan runt 19 och stället höll fortfarande på att fyllas med folk. De flesta besökarna var antingen fortfarande bakfulla sedan gårdagen eller hade passat på att ta vara på den soliga lördagseftermiddagen och suttit i någon av Malmös parker med en öl eller eller en box rosé.

Efter liverap-uppträdandena var det dags för kvällens första battle som var Spirited Sage vs The Saurus. Spirited Sage använde ett mer teatraliskt grepp, medan The Saurus visade hur rebuttles verkligen kan vara ett hantverk som inte måste dyka upp som det första i nästa rond, utan kan vävas in senare under ronden med snygg buildup.

PJ vs Rone var match nummer två, och Rone inledde hårt med mycket wordplay på PJ’s namn och hade mycket humor, medan PJ å sin sida visade hur han utvecklas som battlerappare genom att ha mer scennärvaro än tidigare.

Matchen efter detta var Nicko Mack vs Hyper, som blev en av kvällens mest intensiva matcher. Från Nicko Macks sida börjades det hårt med personliga och relevanta dissar, han fortsatte sedan med att driva med Hypers roll inom O-Zone. Han hade en överlag väldigt bra match. Hyper å sin sida körde också mycket personliga och relevanta dissar om allt från att koppla ”pepparkaksdebatt” till både smygrasism och fetma till att dra paralleller till rävspel inom den svenska battlescenen. Matchen var sammanfattningsvis en av de bästa i Sverige på länge och vi tror att den kan bli en het potatis när den når Youtube.

Dirtbag Dan vs Jimmy Pistol var också en bra match, där båda battlarna gjorde bra ifrån sig och hade flera uppskattade wordplay-rader. I mitt tycke hade båda rapparna kunnat hålla matchen på en smartare och relevantare nivå än vad som skedde, men det var en uppskattad match och båda två gjorde bra ifrån sig.

Crome vs Dizaster var en av kvällens mest framemotsedda matcher och blev kvällens näst intensivaste match. Det blev ett växelvis katt-och-råtta-spel i ringen och båda två körde mycket på ”realtalk” och ingen av battlarna gick ur sin vanliga stilmässiga comfort zone speciellt mycket.

Henry Bowers vs Mr Cool, som var sista matchen för kvällen, var också en av kvällens mest spännande. Att dessa två giganter skulle mötas var lite som den gamla fysikparadoxen ”What would happen if an Unstoppable force meets an Immovable Object?”. Likt kameleonter hade både Bowers och Cool anpassat sina rader och sin battlestil till matchens extraordinära omständigheter. Cool hade tonat ner ”ståuppkomiken” till fördel för allvarsamt framförda ”realtalk”-historier. Bowers å sin sida bytte också stil och anpassade sig efter motståndaren och skippade billiga poänger till fördel för fler långa buildups innan sina punchlines och blev generellt aggressivare än tidigare.

Efter matcherna var det dags för liveakter och hela kvällen flöt på väldigt sömlöst mellan akterna. På scen fick vi se bland annat Freeway och Mistah Fab göra ett spontant inhopp. De spelade under dag 1 och hade tydligen gillat det så mycket att de frågat arrangören om de fick spela lite på dag 2 också. Eftersom Devin the Dude ställt in så fanns plats i spelschemat och de båda gjorde en uppskattade konsert. Vi fick dessutom se WC göra ett väldigt starkt uppträdande. Det var tydligt att han fått mersmak på Babel efter sin konsert 2-årsjubileumet förra året. Copywrite blev ett uppskattat boombap-avbrott under kvällens annars mest West Coast-fyllda line-up.

Alkaholiks återförening på scen gjorde förmodligen heller ingen besviken och som kvällens avslutning visade Hopsin sin starka sida i Malmö. Hopsin visade hur han verkligen är en liveartist, och hur en rapkonsert kan vara så mycket mer än bara en rappare som gaggar över ett beat som spelas upp av en statisk DJ. Trots att alla besökare var väldigt slitna vid denna tidpunkt, runt 02 på natten, så lyckades Hopsin väcka liv i Babel och hade under hela konserten en väldigt bra publikinteraktion. Bland annat så tog han upp en person ur publiken under en av sina låtar och lät denne rappa en hel vers. Han gjorde också en Jesus-crowdsurf och ”gick” på publikens händer (se bilden ovan), vilket är ganska svårt att genomföra, och därför en imponerande syn.

Efter detta var konserterna slut och de flesta gick över till det mindre dansgolvet eller gick utanför lokalen och började leta efterfest. Klockan 03 stängde Babel och Blast var slut för det här året. Vi på Whoa kunde gemensamt sammanfatta att vi haft en väldigt bra och händelsefylld festival, och vi ser väldigt mycket fram emot Blast! 2014.

Forum: 3/5 BLAST – Bone Thugs N Harmony, The Jacka, Royce Da 5,9, Crooked I, Devi @ Babel, Malmö

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-12-21 8:27
Royce och Devin blir najs! Måste fixa biljett till detta :)
2013-01-03 22:17
Vad kan man vänta sig av detta? Hade ju varit guld att se Devin men vore tråkigt om det bara blev ett set på 20-30 min.
2013-01-03 22:37
Det undrar jag med
2013-01-09 22:10
Assåå.. Devin! Paul! Royce!
VI SES SNART, MALMÖ
2013-02-27 21:57
Ååh Bone Thugs!!! jag har alltid velat se dom! synd att jag bara är 17 år, finns det någon chans att lura dom att man är 18? jag älskar dom ju:(
2013-03-06 21:59
Royce är utbytt mot Hopsin för er som inte visste men tänk nu på att alla Showcases är cirka 45 minuter och det är rätt länge med tanke på alla som ska köra.

Headliners kör i 1h 15mins dock det betyder massor av galet med Bone thugs och Hopsin för den yngre lyssnaren och nostalgi tripp för den andra :)

Enjoy

Trailern här fall ni har missat

http://www.youtube.com/watch?v=zxEbTmdqZ-Q
2013-05-02 20:07
Hey har en stycke 2 dagars biljett till salu för blast eventet i helgen på babel i malmö. Maila mig på facebook: Mårten Efternamn, har en bild på en ko mask o impala malmö tröja. Skriv där för det är segt att logga in här igen. Pris diskuterar vi men jag är inte orimlig. Bor i malmö så biljetten hämtas här.
2013-05-03 11:50
Kan man haffa biljett för idag någonstans i malmö?
2013-05-03 13:56
2 biljetter finns över hos mig.. Säljes för 650 kr st.. det är 2 dagarsbiljetter..
hojta vid intresse, finns i Malmö.
0737180493, peace AOTS
2013-05-15 22:47
Kul att läsa sammanfattningarna från kvällarna. Behöver ni någon extra korrläsare ställer jag gärna upp fö.


visade Hopsin visade sin starka sida i Malmö

Hopsin visade hur han är verkligen är en
2013-05-16 8:51
jaqe spelade inte massa låtar folk kände igen och han körde hälften av en halvtimma. enda "kända" låten va I centrum och sen va de 2 andra verser från 2 andra låtar som jag tror e helt osläppta men inte säker.
väldigt intetsägande recensioner imo, men sån tur va man ju där och slapp missa det :D
2013-05-21 12:18
Säg mig att det finns videomaterial på battlesen&uppträdanden? Varför är det så svårt att hitta?
Vägrar tro att det inte filmades.

2013-05-21 13:29
Soy-Soy

Battlesen ska iaf komma upp sakta men säkert, om jag inte missminner mig tror jag Crome vs Dizaster skulle komma idag.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till 3/5 BLAST – Bone Thugs N Harmony, The Jacka, Royce Da 5,9, Crooked I, Devi @ Babel, Malmö för att kommentera!