Whoa recenserar Vendetta: Hyper vs Third Eye

När två skåningar som är kompisar utanför ringen ställs mot varandra i den hittills mest prestigefyllda turneringen inom svensk battlerap förväntar man sig väldigt mycket personliga rader och att gränsen mellan privat och offentligt tummas hårt på. Redan i försnacket lovar också både Hyper och Third Eye detta, den senare säger också att det till och med kan bli lite interngrejer, mina förhoppningar är alltså skyhöga då jag råkar vara en sucker för real-talk. Tyvärr kommer jag att bli lite besviken.

Battlet genomsyras visserligen av att de känner varandra men det framkommer inte på det hårda och personliga sätt som slår så bra hos battlepubliken. Istället blir det mest vinklar som känns så pass generella att vilken battlare som helst hade kunnat komma på dem. Några undantag finns givetvis och det är under dessa personliga delar man myser som mest, att få sin motståndare att tappa ansiktet är ju en viktig del av ett battle.

Hyper kommer som vanligt med en oerhört aggressiv framtoning som han steppar upp ytterligare från tidigare battles. Han visar de som tycker att den svenska scenen är för snäll att det faktiskt finns folk i Sverige också som ser ut att fysiskt vilja golva sin motståndare under ronderna. Third Eye har sin energiska men ändå avslappnade och humoristiska stil, en av domarna säger det bäst i slutet när han beskriver Third Eye som en karaktär. Överlag ser battlet ut som väntat där Hyper tar övertaget något textmässig med punches och Third Eye har publikkontrollen helt på sin sida. Hans texter är som vanligt den bästa sortens rimrunk som jag alltid har tyckt fungerat klockrent när den framförs ackompanjerat av energiskt studsande och armviftande. Battlen lyfter dock aldrig helt och känns rätt medioker för att komma från Vendetta, något som kanske säger en del om hur bortskämda vi är med bra battles vid det här laget. Den något avslagna publiken hjälper inte heller speciellt och man undrar hur det hade sett ut det hade utspelat sig nere i Skåne istället.

Matchen var oerhört jämn och vinsten kunde ha gått åt båda hållen, jag hade faktiskt röstat på förloraren själv, men kan inte säga emot domslutet heller. Det är i såna här lägen man måste minnas hur battles bedöms, för trots att resultatet blev en storvinst framhåller de flesta domare (en blev dock bortklippt) att det var en jämn match. Ni ska definitivt spana in det här trots att jag personligen tycker att det var en rätt ljum battle, för temperaturen på battlescenen har höjts så mycket att för några år sen hade detta varit riktigt hett. Jag vet dock en som måste steppa upp ett snäpp för att klara nästa match i Vendetta.

Forum: [Övrigt] Whoa recenserar Vendetta: Hyper vs Third Eye

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-09-17 23:03
Första domaren sa det... Florentina...?
2012-09-18 4:15
men efter allt jävla töntigt tjat om spoilers. varför lägger man ut en video där det sista som händer är att hyper spoilar vem som vinnaren får möta i nästa match?
2012-09-18 9:19
vem är denna feffe egentligen? hört hans namn i flera battles men aldrig fattat grejen..
2012-09-18 9:20
Feffe är king!
2012-09-18 16:10
VRGNHNS

florentina lajqi, hon är snygg och står i publiken på massa o-zone events HEhEHEHhe
2012-09-18 16:31
easymode

Nu får jag helt enkelt kämpa på för att tränga ut den information jag bad om ur databasen
2012-09-19 19:13
agche skrev:
vem är denna feffe egentligen? hört hans namn i flera battles men aldrig fattat grejen..


Som Marty en gång sa på en fest för många år sen
"Alla vet vem Feffe e, men ingen vet hur han ser ut"
Olzen skrev:
Feffe är king!

Bara om du är min drottning :D

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Övrigt] Whoa recenserar Vendetta: Hyper vs Third Eye för att kommentera!