Guldgruvan: Cus-Inz – Hear Da Cus-Inz (1997)

Masse (DJ Masse) från The Salazar Brothers är idag en av Sveriges absolut största och viktigaste producenter. Men så har han också slitit och varit en aktiv musiker i över 15 år samt haft privilegiet att ha två äldre syskon som sysslat med musik. Hans karriär började redan i gruppen Los Compadres innan han blev producent i gruppen Cuz-Inz runt 1996. Med i gruppen var även rapparna Carl, Victor och Jay Vee. Whoa är stolta och glada att få bjuda på en riktigt 90-tals-raritet. Trevlig lyssning!

Intervju med Masse:

Du startade din karriär tidigt redan som ung tonåring i Los Compadres och sedan i Cus-Inz. Vad kan du berätta om den tiden?
- Jag började som sagt göra beats och DJ:a i en grupp som jag hade med Jay Vasquez som hette Los Compadres. Då var vi typ 12-13 år. Några år senare började jag göra beats åt gruppen Cus-Inz där Jay också ingick. De var med i en talangtävling som ZTV anordnade som hette Zoom 96. De vann tävlingen så priset var att dom fick göra en CD-singel med Stockholm Records. Så Hear Da Cus-Inz var det första jag producerade som kom ut på skiva.

När och om du lyssnar på skivan idag vad är det för känslor och tankar om kommer då?
- Jag tycker det låter helt ok för att va på den tiden. Fast det fanns inte så många rappare på den tiden att göra beats till så jag gjorde massa remixer på varje låt som spelades in eftersom jag ville testa på olika beats.

Du håller igång med musiken idag som då. Vad har du för planer idag och vad har du kvar att göra musikaliskt för svensk hiphop?
- Fortsätta och göra det vi alltid har gjort. Försöka hitta nya raptalanger och föra fram dem och fortsätta att göra det jag älskar, musik.

Vilken svensk hiphop-skiva skulle du allra helst vilja se i Whoas Guldgruvan-arkiv?
- Hmm… Något av Infinite Mass tidiga grejer kanske. Eller något med Ayo och Broadcaster D.

LADDA HEM ”CUS-INZ – HEAR DA CUS-INZ” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] Cus-Inz – Hear Da Cus-Inz (1997)

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-09-23 19:37
haha nice! Har den där!
2012-09-23 19:41
blytungt!
2012-09-24 20:15
Nice som fan! Får mycket Easy-E och Snoop Dogg vibbar, som de lät när de var bra menar jag.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Cus-Inz – Hear Da Cus-Inz (1997) för att kommentera!