Guldgruvan: Kashal-Tee – The Official Bootleg (Tape, 2002)

Kashal-Tee

Samuel Gezelius eller Kashal-Tee släppte 2000 den numera klassiska 12an Emasculation. Efter det surrades det ganska mycket om kommande släpp och en hel del gästspel gjordes. 2002 kom bandet The Official Bootleg där Kash samlade sina låtar och gästspel. Det snackades om en fullängdare,  men inget album kom. Snack om solomaterial blev det först när hans EP recenserades i Kingsize 2007. En EP som aldrig kom ut på grund av kraschad hårddisk. Men här har ni hur som helst en smutsig taperip av hans egen officiella bootleg från 2002 med beats från bland annat Masse, DJ Large, DJ Erase, DJ Embee och Arka. På släppet här ni också gästverser från artister som Seron, Sankofa, Looptroop och Cunninlynguists. Trevlig lyssning!

Ps. Laddar ni dessutom ner zippen får ni också ett mycket trevligt bonusspår. Vilket får ni se när ni laddar ner netplayen.

Du släppte The Official Bootleg 2002. De flesta låtarna hade några år på nacken redan då. Vad känner du idag 10 år senare när du lyssnar på det?

- Ja vad ska man säga? Det håller faktiskt förbannat hög kvalitet för att vara då! Och det visste jag ju då med men anledningen att det håller är för att man gav låtarna det lilla extra. Jag kan höra Coup De Grace och tänka att det är jävligt bra! Ingen har gjort något liknande, iallafall inte på den här sidan jorden. Men det känns inte att det är jag som har gjort låten. Utan det är en helt annan kille, den jag var för tio år sen. Idag är jag en annan människa, precis som alla människor ändras med åren. Inte en enda cell lever kvar i mig från tiden det spelades in.

Vad har du på gång musikaliskt? Vågar fans hoppas på något mer regelrätt släpp från dig?

- Jag går nu på en utbildning där jag äntligen ges tid till det kreativa. Så jag sitter och skriver regelbundet, även om det mesta bara uppstår som små skvättar. Jag ska börja sammanställa alla nya idéer i vers-format. Riktigt ångestarbete som jag älskar att skjuta upp så länge jag bara kan. Jag vågar inte säga mer än så om det nya, eftersom allting alltid har en fantastisk förmåga att skita sig. Något jag ser fram emot ändå är Osten Af‘s kommande 12a, där jag lägger en vers jag är riktigt nöjd med, en av mina fetaste verser tror jag att många kommer att tycka. Vi väntar bara på att Freddie Cruger ska mixa skiten. Med på låten är också Prop Dylan, Masta Ace och Afrika Baby Bam (från Jungle Brothers). Den ska heta The Avengers men hade ett annat arbetsnamn. Vi är ett gäng gamla superheros som visar var skåpet ska stå. Sen ska jag till exempel se till att alla skivsamlare får en chans att komma över Coup De Grace som hittills bara släppts på Official Bootleg-tejpet. Mycket av mitt osläppta material som spelades in efter 2002 är tyvärr borta på grund av hårddisk-crashar etcetera. Men en del finns kvar och det ska ut på vinyl. Varför inte? One Leg Up och en massa andra bolag släpper nya releaser med artisters unreleased classics. Och så länge det håller högre kvalitet än allt skräp som kommer ut idag så är man ju bara tacksam! Apropå allt skräp idag… kan du förklara för mig varför det finns en massa svenska rappare som använder sig av amerikanska artisters rapnamn? Fyfan vad pinsamt. ”Hejsan, jag tänkte spela lite trumpet. Jag kallar mig Dizzie Gillespie.” Ouf vad pinsamt.

Vilken svensk hiphopskiva skulle du gärna eller helst se i Guldgruvan-arkivet och varför?

- Jag vill gärna se Blackfists Some-EP. Fast med ett extra bonusspår: Rivers of Thought som nog är Blackfists bästa låt och bland det absolut bästa som någonsin gjorts i Sverige.

LADDA HEM ”KASHAL-TEE – THE OFFICIAL BOOTLEG” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] Kashal-Tee – The Official Bootleg (Tape, 2002)

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-12-31 10:22
Oj oj oj vilket guldgruvansläpp.
En av sveriges bästa rappare.

Kul med bonusspår med. Får ta och se vad det kan vara. Jag hade hoppats på att det skulle vara bättre ljudkvallite än taperip. Men de låtarna kanske inte änns finns kvar i annat format än detta.

Kul att höra att nytt skall släppas. Får hoppas det kommer med bara.
2013-12-31 13:34
Jävligt bra släpp. Ser ut att bli en lindrig bakfylla imorgon då man kan varva Kashal-Tee med Trainspotters.
2013-01-01 1:22
Yes tungt! Wordar Fiyah angående bättre ljudkvalité. men riktigt fett att detta hypeas!
mfs
2013-01-01 10:05
Fiyah och limp: Tyvärr saknas flera av låtarna som mastrar.

Men åtminstone 6 av spåren har mastrar och är med på släpp åt annat håll. 616 Rewind finns ju t.ex. på Spotify och "Flip Fast" är ju släppt i 320kps från master i Guldgruvan etc etc. Så vill ni pussla ihop delar av den så går det även om det kan bli dyrt :)

Men det är ju äkta och få det soundet som är "original" också.
2013-01-01 10:46
Ja går ju att pussla ihop i bättre kvallite.

Riktigt bra släpp iaf. Ett av de bästa i guldgruvan i min mening.

Kashal-tee pratade om att släppa en vol 2. Synd att den aldrig kom.
2013-01-03 18:58
Sveriges bästa rappare utan tvekan

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Kashal-Tee – The Official Bootleg (Tape, 2002) för att kommentera!