Guldgruvan: Medina – Rumble in Fiskayet (2004) & Fullblod (2005)

Ni som följt svensk hiphop under 2000-talet kan knappast ha missat Medina. Duon som både kan berätta relevanta berättelser och starta ett party. Gruppen som lyfter svenskhet men aldrig bangar på att plocka in nordafrikanska, arabiska och franska vibbar i musiken. De är på många vis en grupp med en salig blandning som visar på vad svensk hiphop är och kan vara. De är en grupp som gått från solomaterial som kan klassas som ”äkta” till att göra klassisk hiphop tillsammans till att våga experimentera och ge sig in på mer och mer sångpartier.

Whoa har fått äran att släppa deras två första album där Rumble in Fiskayet av många inom svensk hiphop tillhör en riktig undergroundklassiker och enligt K-Real, som varit med i Guldgruvan tidigare, Sveriges bästa hiphopskiva. Fullblod som släpptes två år senare innehåller också flertalet riktiga svenska hiphopbangers. Trevlig lyssning!

Här följer en kortare intervju med Sam-E från gruppen:

Om du tänker tillbaka på tiden kring Rumble in Fiskayet. Vad får du för minnesbilder då?
- Chicken nuggets, wiskey, gammal tandläkarlokal som studio. Bästa tiden i mitt liv.

Kan du berätta om första gången du och Alibi träffades?
- Vi hade spelning på samma ställe ute i skogen i Knivsta. Kanske 30 pers i publiken. Vi hade ju inte värsta namnen på den tiden så det var väl väntat. Vi mötes i logen hälsade och garvade åt tillställningen. Freestylade lite och bestämde oss för att göra en låt i Stockholm hos mig i min studio. 1 låt blev 700 låtar. Det var i augusti 2002 om jag inte mins fel. Så det är tioårsjubileum nu i augusti.

Vilken skiva skulle du vilja se i Whoas svenska hiphoparkiv Guldgruvan? 
- Säkert många som nämnt den men Fjärde världens Världsomspegling. Tycker den är sjukt grym och jag får många minnen från turnén och livet från och kring den tiden.

LADDA HEM ”RUMBLE IN FISKAYET” GENOM ATT KLICKA HÄR
LADDA HEM ”FULLBLOD” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] Medina – Rumble in Fiskayet (2004) & Fullblod (2005)

Läs mer:

Kommentarer

   
mfs
2012-07-29 21:48
Två grymma skivor med beats som är väldigt bra för svensk mått mätt och hög nivå på rappen!
2012-07-31 22:54
Undra om man någonsin kommer få höra Medina så här igen, båda skivorna bjuder på tidlösa bangers. Älskar vibben!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Medina – Rumble in Fiskayet (2004) & Fullblod (2005) för att kommentera!