Whoa recenserar Vendetta: Grizzly vs Pziclone

Hittills har vi fått se två battles från kvartsfinalen i Vendetta, och även om enskilda prestationer har varit bra så verkar den allmänna tonen bland tittarna uttrycka en viss besvikelse, åtminstone bland användarna här på Whoa.

Förhoppningsvis kan det tredje släppet vända den här trenden, när vi får se han-som-har-fått-rim-uppkallade-efter-sig mot han-som-ibland-flowar-för-snabbt-för-sitt-eget-bästa: Grizzly vs Pziclone.

Det är nämligen en battle jag har väldigt roligt åt. En gosse har hemmaplan, en har det inte, men vad gäller publikreaktionerna hade matchen egentligen kunnat utspelas var som helst. Bra rader får helt enkelt den responsen de förtjänar, så det enda man i övrigt kan önska av publiken är det regelmässiga ”lite mindre barsnack, lite mer käfthållning”.

Battlet i sig har egentligen det mesta man kan önska sig av en kvartsfinal i en turnering av den här rangen. Även om ett par fåniga skämt tycks ha passerat självinsiktsfiltret är den allmänna nivån riktigt hög, och vi bjuds på såväl humor som ordlekar som snygga temascheman. Personligen är jag ett stort fan av rader vars komik inte bara bygger på dubbeltydiga användningar av ord, utan som tar upp tidigare situationer och applicerar ett humorvärde på dem. Sådana rader finns det gott om vilket gör att vi som följer battles noga har massor att skratta åt. Bland annat citeras en av landets mest legendariska chokes, en numera utslagen turneringsdeltagare mobbas och båda rapparna får höra om sina tidigare insatser på battlescenen.

Sammanfattningsvis är det en riktigt härlig battle som förhoppningsvis kommer få fler än mig att skratta, och dessutom bidra till en mer positiv syn på den här veckans battlesläpp. Stämningen är mestadels glad och vänskaplig mellan battlarna; de skrattar till och med åt varandras rader. Kanske är det just därför den ena rapparens skiftning från roliga rader till stenhårt realtalk träffar som ett slag i solar plexus på såväl motståndare som publik och mig själv hemma framför datorn. Ett par meningar gör att battlet går från att vara riktigt jämnt till att bli en klar vinst; en övergång man som tittare inte är alltför bortskämd med. Vinnaren visar att förberedelse, fokus och hunger är just vinnaregenskaper. Om han tar med sig samma inställning till semifinalen kommer en favoritrankad battlare att få det knepigt.

Forum: [Övrigt] Whoa recenserar Vendetta: Grizzly vs Pziclone

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Övrigt] Whoa recenserar Vendetta: Grizzly vs Pziclone för att kommentera!