Freshcoast Radio

För några veckor sedan tipsade vi om hur det bubblade på den göteborgska hiphopscenen. Denna veckan har det blivit dags att rekommendera något annat från Sveriges framsida Göteborg, nämligen ett nytt radioprogram.

Freshcoast Radio sänder numera varje fredag från Medborgarskolan på frekvensen 103.1 FM och dom har hittills hunnit med att göra två stycken avsnitt, alltid med stort fokus på hemstaden. Bakom mikrofonerna så hittar vi programledarna Ibrahim Namro, även känd som rapparen Palestine, samt Nenad Stankic som ni kanske känner igen under namnet DJ Neno.

Programmets huvudidé är att väcka uppmärksamhet kring svensk hiphop från Göteborg och vi har lovats tunga intervjuer och exklusiva låtar från några av stadens största akter. Denna fredag kommer man till exempel kunna höra grabbarna bakom Medina sitta med i studion där dom kommer premiärspela låtar från deras kommande mixtape Svarta tårar.

Du kan lyssna via länkarna nedan, eller så checkar du in deras Mixcloud där alla avsnitt läggs upp i efterhand. Om du har iPhone eller Android mobil så kan man ladda ner en app i mobilen som heter TuneIn, där går du sedan in under Lokal radio och letar fram GNF NU 103.1 eller K103. Såklart kan man även lyssna live när programmet sänds – alltså varje fredag mellan 19-21 på 103.1 FM.

http://www.k103.se
http://www.gnf.nu

Andra saker i Göteborg framöver?

Är man förtjust i live-hiphop så kan vi även rekommendera att ni kollar in veteranerna Dilated Peoples som uppträder på Musikens Hus tillsammans med Souls of Mischief den 29:e februari. Mer info om det hittar ni här.

Om ni längtar efter mer svenska akter på scen så kan man gå till Ballroom där Fullclip huserar nu på lördag. Akter som uppträder där är nämligen Chipchoppin Order, SmoJo och EP.

Forum: Whoa rekommenderar: Freshcoast Radio

Läs mer:

Kommentarer

   
mfs
2012-02-17 11:02
Mer Göteborg. Det förtjänar Sverige. Tredje avsnittet ikväll. Lycka till!
2012-02-18 12:40
Yeah. Grym grej! Kör hårt Palestine!
2012-02-20 15:53
Big up bästa programet all time..

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa rekommenderar: Freshcoast Radio för att kommentera!