Video: Mollgan – NON STOP

Rapparen Mollgan, tidigare känd som en av medlemmarna i Middlesex, har flera gånger gjort politiska ställningstaganden med sin musik. Inför valet 2010 släppte han parodilåten Alla som inte tankar som fick stor spridning via The Piratebay. I vintras var det dags igen, och då med låten ACTA på dig i protest mot just handelsavtalet ACTA.

Och nu, i perfekt samklang med Pridefestivalen, gör Mollgan en insats och släpper låten NON STOP. Den tillhörande videon kan vara den första i sitt slag på den svenska hiphopscenen, då den helt ogenerat avtecknar en förälskelse mellan två män, på ett sätt som lika gärna hade kunnat involvera en man och en kvinna, eller för den delen en kvinna och en kvinna. I pressmeddelandet säger Mollgan själv:

”Jag tror inte – eller hoppas inte – att homofobin är så utbredd inom svensk hiphop, men ändå är det väldigt sällan som någon har skrivit en låt om det eller tagit upp diskussionen. Jag tycker att det är konstigt, och hoppas att fler rappare kommer att hänga på efter det här. För mig var det viktigt att göra videon för att visa att vi alla är lika. Att kärlek är någonting vackert, oavsett vilket kön det gäller. Man kan så klart angripa homofobin på olika sätt, jag valde att göra en låt om kärlek.”

Detta är givetvis ett beundransvärt såväl som perfekt tajmat initativ. Titta på videon här nedan:

Mollgan är snart aktuell med sitt debutalbum Jag kan vara din låtsaskompis. NON STOP är skivans första släppta låt.

Whoa önskar alla Pridebesökare en trevlig festival och alla som inte besöker festivalen en fortsatt trevlig sommar! Missa heller inte forumtråden nedan, där du kan diskutera låten eller varför inte huruvida homofobi finns inom svensk hiphop eller inte.

Forum: [Video] Mollgan - NON STOP

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-07-31 13:56
Gött!!
2012-07-31 15:57
Riktigt gött. Originellt och kvalitativt!
2012-07-31 18:26
Kul att se. Det behövs mer sånt här. Är väl bara Doktor Död som aktivt tagit upp dessa frågor tidigare. Låten kändes inte riktigt där dock, men gillade videon.
2012-07-31 18:55
rätt gay låt ändå

haha skoja ba.. helt ok!
2012-07-31 22:25
Fet grej!
2012-08-01 16:31
Gött koncept!
2012-08-02 14:50
lite svårt att titta på videon o lyssna på texten samtidigt, de kändes som att historien i filmen inte direkt återspeglades i låten.
2012-08-06 21:36
fett, propps! tråkigt med allt hat på youtube dock!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Video] Mollgan - NON STOP för att kommentera!