Video: Mofeta & Jerre – Lilla flicka (internationella kvinnodagen)

Som många säkert vet är det idag den internationella kvinnodagen, en årlig återkommande dag för att uppmärksamma jämställdhetsproblem och kvinnors situation världen över.

Just hiphop beskylls ofta för att vara sexistisk, och oavsett om man håller med om att hiphopen är mer sexistisk än andra musikgenrer eller inte så är vi nog många fans som gärna ser att den allmänna bilden av hiphop ljusnar. Vi på Whoa är därför glada att Mofeta & Jerre idag har valt att släppa en video till sin låt Lilla flicka, från albumet Briljanter & smaragder som vi tidigare hyllat.

Lilla flicka handlar om vissa kvinnors utsatthet i förhållanden, om svartsjuka och kontroll. Eller som killarna själva uttrycker det:

”Berättelsen har ett budskap: man kan aldrig hålla kvar en kvinnas kärlek genom att trycka ner henne och begränsa hennes möjligheter. I stället måste man värna om jämställdhet och den egna individens utveckling. Därför släpps videon idag den 8e mars, på Internationella Kvinnodagen.”

Se videon här nedan:

Vi på Whoa önskar alla kvinnliga hiphopare, fans och kvinnor i allmänhet en fin kvinnodag! I tråden nedan kan du diskutera låten och videon.

Forum: [Video] Mofeta & Jerre - Lilla flicka (Internationella Kvinnodagen)

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-03-08 11:12
Landest mest underskattade rappare, producent, grupp!

Kepp up the good work boys... respekt.
_ML
2012-03-08 17:29
helt bra!
2012-03-08 17:51
Brukar inte gilla svensk hiphop men detta var väldigt bra.
mfs
2012-03-08 18:46
Grymt bra!
2012-03-08 22:16
Mumsfilibabba!
2012-03-08 23:43
Jäkligt bra! Nya skivan känns mer tilltalande än förra!


För övrigt får jag tankar på:

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Video] Mofeta & Jerre - Lilla flicka (Internationella Kvinnodagen) för att kommentera!