Se Immortal Technique & Mohammed Ali live i veckan

Immortal Technique har nog de flesta någon gång lyssnat på, om inte annat känner nog alla igen den hjärtskärande singeln Dance With The Devil från 2001. Han är kanske en av de mest politiska rapparna från New York och har under hela sin karriär bedrivit en kamp mot statsapparaten, rättsväsendet och mycket annat som han anser vara skevt i dagens samhälle. Inte ens pengar har fått honom att ge upp kampen – trots erbjudanden från storbolag har han hållit i sina egna tyglar hela vägen genom det egna skivbolaget Viper Records.

Mohammed Ali kan sägas vara de svenska motsvarigheterna till Immortal Technique: de två killarna har länge gjort politisk musik och när de släppte sitt senaste album Vi jämfördes de med Ebba Grön och hyllades av oss på Whoa. Deras debutmixtape Processen släpptes via Whoa och är idag ett av våra allra mest nedladdade, så om du mot förmodan har missat det gör du bäst i att plocka ner det på direkten.

Denna vecka kan man alltså få en helkväll av politisk hiphop då Immortal Technique uppträder på två av landets scener med Mohammed Ali som förband, varav båda ligger på det Lundabaserade bolaget Bad Taste Events. Konserten genomförs också i samarbete med The Boom Bap®/Sweden, det vill säga arrangörs- och DJ-duon Beneaf & Rome.

Mejeriet, Lund: nu på torsdag 19/4. Biljetter ordnas här. (250 kr)

Göta källare, Stockholm, nu på fredag 20/4. Biljetter ordnas här. (275 kr)

Forum: 19/4 Immortal Technique & Mohammed Ali @ Mejeriet, Lund

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till 19/4 Immortal Technique & Mohammed Ali @ Mejeriet, Lund för att kommentera!