Come Clean Radio 5/6 – GBG Cypher

Den 5/6 är det dags att försöka sätta Göteborgs hiphopscen på kartan, i form av ett fyra timmar långt program om den göteborgska hiphopscenen i Come Clean Radio.

Vad är Come Clean Radio för något?

Come Clean är Göteborgs främsta hiphopradioprogram där Pontus Gustavsson, Olof Börjesson, Arvid Sollenby och Sebastian Pettersson ger er den hetaste hiphopmusiken varje fredag klockan 19.00 – 21.00. Ofta har vi med oss gäster i studion eller intervjuar folk på telefon. Vi tycker också om att plocka in DJ’s utifrån som får tid att lägga upp ett set efter egen smak och förmåga. För att lyssna på oss skruvar du in din radio till 103,1 på FM-bandet 103,1 eller lyssnar direkt på nätet via www.k103.se.

Det finns även en grupp på facebook vid namn Come Clean Radio, där kan ni få mer info om vad som händer och vilka events som sker kring radion.

Vad händer den 5 Juni och vad är anledningen till eventet?

Vi på Come Clean tycker ibland att media riktar alldeles för stor fokus på Stockholm när det kommer till svensk hiphop. Jämför man alla hiphopartister som slår igenom i Stockholm med resten av landet så syns det tydligt att majoriteten antingen är uppväxta i huvudstaden eller flyttar dit för att lyckas. Du som artist tvingas därför tyvärr ofta att anpassa dig efter situationen, detta kan bero på att många artister själva är dåliga på promotion eller att media är för lata för att göra research i övriga delar av landet. Vi på Come Clean har därför valt att fredagen den 5 juni tillägna vår sista sändning för denna termin till Göteborgs hiphopscen. Istället för våra tidigare två timmar kommer vi därför under fredag bjuda på en fyra timmar lång sändning.

Come Clean Radio har bjudit in över 50 rappare och grupper till sin studio och uppmanar alla artister i Göteborgsområdet att kontakta programmet om man vill medverka. Det är alltså helt upp till er själva att välja om ni vill ta chansen. Sändningen startar redan kl 19.00 och pågår ända fram till 23.00. Bakom skivspelarna under kvällen har vi DJ East, Porter, Ferm och Rough Lynx som kommer att bjuda på feta beats och låtar om vartannat. Vi får också besök av allkonstnären Code26 som bjuder på livemåleri.

Kvällens program kommer att dokumenteras med hjälp av foton men också filmas av Whoa-TV.

Skulle du vilja visa vad du går för och representera din stad? Tveka inte att höra av dig på mailen [email protected] eller på hemsidan www.comecleanradio.se

Vi känner själva att det är dags att återigen sätta Göteborg på hiphopkartan! Vare sig du håller med oss eller bara är nyfiken och vill se vad vår stad kan erbjuda så är frekvensen 103.1 Mhz och programmet kan även streamas i realtid via www.k103.se.

Hela programmet presenteras med hjälp av med Scratch, K103 och hiphopsiten Whoa.nu.

Forumtråd: Come Clean Radio 5/6 – GBG Cypher comeclean_cypher_affisch

Läs mer: