Netplay: Futuretro – When Seasons Change

Det var i slutet av 2009 som Jaeger och producenten Swingtech beslöt för att slå ihop sig under gruppnamnet Futuretro. Tidigare under året släppte de en fyraspårs- EP, då under rapparen Jaegers namn, men det var inte förrän de båda bildade gruppen som musikskapandet tog ordentlig fart. Futuretro är precis som namnet anspelar på, en blandning av det nya och gamla. Med ena foten i traditionell hiphop och den andra i Detroit funkiga, atmosfäriska och elektroniska toner vill de förmedla sin egna syn på hur hiphop ska låta.

Under den två år långa skapandeprocessen har skivan tagit en tydlig väg både i låtarnas sound och utförande. Istället för att klämma in så många gäster som möjligt ville gruppen snarare skala av och i slutändan blev det endast två gäster i form av sångaren James Gamba och The Ginger. Jaeger står uteslutande för rappen och Swingtech för produktionen. Skivan spelades in i ”Industrin”, studion ute i Västerort i Stockholm som under åren har huserat förmågor som gruppen Industrin, Mächy och Daltone för att nämna några.

Ladda ned When Seasons Change exklusivt här på Whoa genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. Just Today ft. The Ginger
02. Move Forward
03. Day And Night
04. Heavy Thoughts
05. Nextopia ft. James Gamba
06. Breathe Slow
07. Magic
08. Where I’m Going
09. Electricity ft. The Ginger

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
Hemsida: www.swinginhut.com
Kontakt: Futuretro på facebook
Bokning: [email protected]

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2012/02/08/netplay-futuretro-when-seasons-change/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forum: [Whoa Netplay] Futuretro - When Seasons Change

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-02-08 18:43
Säger som Gert Fylking: Äntligen!
Bra skit!
ä
2012-02-09 8:05
Exakt!
2012-02-11 11:24
Gott folk!ekp
2012-02-13 20:13
Feeet skit!
2012-02-17 8:10
detsamma!
2012-03-28 16:40
Kika även in den här exklusiva låten som vi släppte precis innan skivan..
http://soundcloud.com/thefuturetro/futuretro-great-heights

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Whoa Netplay] Futuretro - When Seasons Change för att kommentera!