DC – Från Grimsta

Det är i Grimsta, ett stenkast från Stockholmsförorten Vällingby, vi hittar DC. Grimstas finest, en lokal rappare väl värd sitt alias, har spelat in låtar i drygt tio år och efter hattande i olika studios, ett gäng tapes, gästinhopp och strölåtar är det nu äntligen dags för något som DC själv säger känns som en riktig skiva.

Tillsammans med producenten EKP har han satt ihop skivan Från Grimsta, åtta spår som kort sagt speglar vardagsliv, funderingar och tankar från denna snart 30-årige MC. Skivan bjuder även på gästinhopp från AQR, Makkan från gruppen Industrin, Anders från Linje 19 och Daltone från DBS, samtliga från krokarna runt Grimsta.

Tillsammans med skivan släpps även en video till låten Jojae som även den speglar Grimsta och Vällingby. Videon är regisserad av Sebastian von Wachenfeldt och spelades in under lokala förhållanden några soliga dagar i juni.

Så i en tid när hiphop spretar mer än någonsin lutar sig dessa herrar tillbaka och ger dig en skiva med det klassiska soundet. Avslappnat flow med själ, aldrig över 90 bpm och framförallt – från Grimsta.

Ladda hem Från Grimsta, exklusivt här på Whoa, genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. DC för alltid
02. Kommer förbli (m. AQR)
03. Kingsize
04. Så länge vingarna bär (m. Anders & Markus af Industrin)
05. De kallar mig
06. Jojae
07. Men du
08. Lätt att se dem (m. Daltone)

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
http://www.myspace.com/dcsweden
http://www.industrin.se
http://www.myspace.com/industrin
http://www.myspace.com/linje19
http://www.daltone.se
http://www.myspace.com/highchillsociety
http://www.swinginhut.com

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/10/11/dc-fran-grimsta/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Whoa Netplay] DC – Från Grimsta

Läs mer: