Nomineringarna till årets P3 Guld

Ännu ett år har gått och det är än en gång dags för P3 Guldgalan. Förra året vann Carlito i hiphopkategorin med albumet Guldburen, som faktiskt släpptes exklusivt via Whoa. Nytt för i år är att ni kan rösta via sms och det kostar 3kr per sms/röst. Här nedanför hittar du årets nominerade i kategorin Årets hiphop/soul och deras respektive nummer.

Ison & Fille  (smsa GULD HIP1 till 72250)

Radarparet Ison & Fille släppe detta år sitt fjärde album För evigt. Albumet innehåller bland annat singlarna Stationen, Galen och Sena nätter, tomma glas. Utöver detta så fick även Filles karaktär Lilla Al Fadji en egen show i Kanal 5 det här året.

Mohammed Ali (smsa GULD HIP2 till 72250)

Alias Ruggig och Moms som utgör duon Mohammed Ali slog igenom 2009 med sitt album Processen. Detta året släppte de uppföljaren Vi och den innehåller singlarna Kan någon ringa (112), Postkodsmiljonär och Sista resan. Förutom albumet så släppte de EP:n Vi och resten och gästade även Nyhetsmorgon på Tv4.

Newkid (smsa GULD HIP3 till 72250)

Newkid släppte 2011 sitt debutalbum Alexander JR Ferrer. Turbulens och Jag gråter bara i regnet heter de två singlar som har släppts från plattan. Han gästade även på Ison & Filles låt Lever så här.

Stockholmssyndromet (smsa GULD HIP4 till 72250)

Efter förra året succé med debutalbumet ETTFYRANÅNSTANS? så fortsatte Stockholmssyndromet snabbt med att släppa en uppföljare. Skivan fick namnet Underhundar LP och den ska inte förväxlas med Underhundar EP som vi släppte här på Whoa i samarbete med Kingsizemagazine.se i början av året. Underhundar LP går att lyssna på via Spotify.

Timbuktu (smsa GULD HIP5 till 72250)

Timbuktu är nog den artist som har synts mest av de nominerade i år och det är tack vare tv-programmet Så mycket bättre i TV4. För den som inte känner till programmet så går det ut på att ett gäng svenska artister samlas en vecka och varje dag tolkar de varandras låtar. Sista avsnittet sänds på lördag kl. 20:00. Anledningen till nomineringen till P3 Guld är Timbuktus senaste album Sagolandet som släpptes i somras. Hittills har det släppts tre singlar, Dödsdansen, Resten av ditt liv och Allt grönt. Förutom Sagolandet så släppte Timbuktu också samlingsalbumet Pusselbitar. Det ska nämnas att Timbuktu även är nominerad i kategorin Årets artist och Årets låt.

Relaterade länkar och information
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3964

Forum: Nomineringarna till året P3 Guld

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-12-12 16:19
Kan inte bestämma mig för om jag ska rösta på Mohammed Ali eller Sthlm-syndromet. Känns som Mohammed Ali är mest värda men med tanke på att både Carlito och STor ifrån AYLA har vunnit så känns det kul om det blir lite nytt blod som får shine.
2011-12-17 23:23
Den där bilden ni använde är verkligen vacker haha.
Jag lovar att säga något konstigt på scenen om vi vinner så rösta på oss!
2011-12-18 2:32
Rösta på Syndromet!
2012-01-04 14:07
sthlmsSyndromet IZ da boooom!

Rösta på dom!
2012-01-04 16:51
La min röst på syndromet till slut

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Nomineringarna till året P3 Guld för att kommentera!