Battlehösten 2011

 

Som vi alla hoppades och förutspådde i Whoa-redaktionens summering av hiphop-året 2010, har den svenska battlescenen mot slutet av 2011 inte bara fortsatt leverera nya battles, utan dessutom utvecklats och tagit nya betydelsefulla steg. Svenska battlerappare reser runt vår planet för nya internationella utmaningar, samtidigt som stora namn i battlekretsar färdas till Sverige för att möta rappare från den växande plattform som just nu formas här. Dessutom har en tredje svensk liga, The Ring Battles, skapats i Linköping och det går tysta rykten om underavdelningar som ska växa fram i vårt avlånga lands lite mer isolerade områden. Populariteten fortsätter följaktligen att öka. Denna vecka riktar Whoa.nu några extra strålkastare på battlescenen och uppmärksammar alla events som antingen är i startgroparna, redan är utannonserade eller som kanske till och med har varit. Ett försök att sammanställa allt som är i görningen för att underlätta för dig som är battleintresserad. Vi på Whoa hoppas naturligtvis att det ska smaka!

Först och främst gör vi en djupdykning i The O-Zone Battles, som har mycket på gång just nu och som stadigt fortsätter att växa. Arrangörerna bakom O-Zone har fått tillökning i form av Jimmy Pistol och R-Man, som numera alltså inte bara battlar i våra olika ligor. Samtidigt ökar supporten från andra håll, viket möjliggör nya öppningar för nya händelser. Som säkert är bekant för dig som läser den här texten, hade The O-Zone Battles ett event i Lund den 1:a oktober som blev en succé. Vi väntar fortfarande på två battles därifrån, Nu Messiah vs Kaggen och Third Eye vs RMK, som dyker upp 19/11 respektive 24/11. Inför eventet lät man trycka upp nya t-shirts med O-Zones logga på, som går att införskaffa på deras hemsida. Samtidigt förde Whoas Matias Rankinen en radiointervju med Hyper, R-Man och O-Hund, som handlar just om The O-Zone Battles. Den kan du lyssna på här.

Nya events från The O-Zone Battles är dessutom i ordentlig rullning. Den 10 december är det närmast dags, då det ska battlas mellan helt nya ansikten på Klaffbron i Malmö. Och det är inte långt till nästa event efter det, närmare bestämt den 29:e december på en ännu obestämd plats. Mer information kommer så småningom, men ha dessa datum i åtanke när du planerar hösten och vinterns aktiviteter.

O-Zone har även många mycket intressanta händelser planerade inför nästa år, men det är för tidigt att avslöja battlevåren redan under battlehösten. Men en 1 vs 1-turnering i samarbete med The Ring Battles, som vuxit närmare och fått en god relation med The O-Zone Battles (vilket, helt naturligt, öppnar upp för liknande samarbeten), är inplanerad framåt våren/sommaren. Du kan redan nu gå in i den här forumtråden och bidra med just din åsikt om vilka som borde ställa upp.

The Ring Battles har annonserat ut ett event som Whoa redan skrivit om, men vi påminner gärna igen. Den 19:e november, alltså bara om några dagar, är det dags för The Ring Battles tredje upplaga som självfallet äger rum i Linköping. Missa inte detta. Av lineupens sju battles hittar vi bland annat Mr Cool vs Nomad, två skåningar som åker iväg för att göra upp i en annan stad, Jimmy Pistol vs Michael Crackson, en battle som alltid varit skriven i sten (kalla det ödet) och Nicko Mack vs Spakur, som kan sluta i ett massivt blodbad med hattar och kedjor flygande överallt. Låter det intressant? Boka in datumet!

För mycket information? Det kommer mera. Vi har ännu inte nämnt Stockholmsbaserade Basementality Battles, som naturligtvis även har nya events i planerna. Den 27:e november smäller det på Fasching i Stockholm. En av världens kanske bästa battlerappare kommer till Sverige, för andra gången! Första gången teamade han upp med Okwerdz i en tag team battle mot Nils m Skils & Shazaam i den femte upplagan av Basementality Battles. Visst är det Dizaster som kommer, men denna gång möter han Sveriges största internationella battlerappare, Henry Bowers. En battle värd att resa långväga för. Självklart är det ett gäng intressanta battles till under eventet, bland annat teamar två tjejer, Nasty och Vanessa Marko, upp för att möta Gustav Fasa och Skrytmåns. Professor P & DJ Akilles är därtill på scen! Bådar alltså för en rejäl hiphopkväll.

Värt att nämna är också att Basementality Battles för bara några dagar sedan arrangerade ett New Blood-event, där nya battlerappare ska få chansen att stiga fram i rampljuset. Klippen dyker säkert upp inom en snar framtid, så håll dig uppdaterad. Vi väntar dessutom på battles från när Basementality firade ett år. Pziclone vs Kalle Balik är den enda som dykt upp hittills av åtta battles.

Sammanfattningsvis: Vi har väldigt mycket att se fram emot. Både i form av nya events och battles som är på väg för vår beskådning. Håll er uppdaterade här på Whoa för att få reda på allt som händer, när det händer, hur det händer!

Dessutom vill jag ta tillfället i akt och presentera Whoas två battleansvariga; Jonas Fridh och Gustaf Lindberg. Våra huvudsakliga uppgifter är att uppdatera bloggen med nya battles, information om kommande events och att helt enkelt lägga ned mycket tid, tanke och möda på battles. Vi har koll på det som händer och har du några frågor eller vill delge oss något kontaktar du oss lättast här på Whoa. Antingen genom våra användare på Whoa Community:

Jonas Fridh
Gustaf Lindberg

… eller via Whoas redaktionsmail:

[email protected]

Vi vet allt från Nicko Macks skostorlek (26) till Hypers favoritföda (smörstekt svamp). Dessutom får vi reda på all battleinformation innan den ens skapats. Ill knowledge, med andra ord.

Keep it real och ha en riktigt bra hiphop/battle-höst!

Forum: [Whoa Rekommenderar] Battlehösten 2011

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-11-17 10:11


http://www.facebook.com/event.php?eid=142878332480741
http://www.facebook.com/event.php?eid=142878332480741







(Inlägget ändrat av Testosteron 2011-11-17 16:46:03)

EDIT: Samlade alla bilder i ett inlägg istället för tre /Admin
2011-11-17 11:49
*host* SPAM! *host*
2011-11-17 12:00
Det som händer under hösten relaterat till basementality.. det kommer mer! Hoppas kunna presentera en annan grej ikväll :)
2011-11-17 13:00
Fett! Vad är Pounch out battles för någe?
2011-11-17 13:21
Det är i Holland, denna gången i Rotterdam, kommer bli fett!!
mfs
2011-11-17 13:25
Kul med svenskar utanför våra gränser!

Som ni ser så finns det gott om battles att jobba med. Så snart måste ni börja sjukskriva er för att hinna se alla svenska battles.
2011-11-17 13:31
snarare "Kul med Shazaam utanför våra gränser!"
2011-11-17 13:43
Du tycker bara det kul när han åker? Jag tycker det är fett att Bowers ska till england igen också!
Synd att det inte finns så många att skicka iväg..
2011-11-17 13:52
Det jag menar är att vi kan hjälpa fler rappare att få utländka battles men det finns inte så många i dagsläget som ens vill.

Tay kommer vara med i London nu också, det glömde jag/du lilla roofus
2011-11-17 14:15
haha du har en poäng där faktiskt. Bowers alla dagar i veckan, men att ni ständigt tar med Shazaam för att ni inte har någon annan att erbjuda för tillfället är bara lamt. här kommer ett tips: vänta.

Tay Tay han från Shazaams grupp? märks verkligen att ni hjälper "fler" rappare att få internationella battles.
2011-11-17 14:47
Tay Tay han från Shazaams grupp? märks verkligen att ni hjälper "fler" rappare att få internationella battles.


word
2011-11-17 14:48
Det märks att du inte är så insatt. Jag sa inte att vi tar med Shazaam för att det inte finns andra hahahaha.. jag sa att vi hade tagit med Ännu fler om det faktiskt fanns några aktuella.

Nu när vi är inne på ämnet att "utesluta" folk så kan du väl berätta vem vi utesluter nu.. och skicka PMet ang KOTD med..

Du måste sluta vara så bitter :) fattar du inte hur fett detta är..att svenskar ens bli tillfrågade om sånt här, hur långt svensk battlerap har kommit senaste året..vilken del i det har du spelat?
mfs
2011-11-17 14:52
Starta gärna en individuell tråd kring detta, vilka svenska battlerappare som skulle kunna dra utomlands och köra. Känns lite off topic att ni skall sitta och munhuggas om detta i en tråd som handlar om alla spännande saker som händer framöver inom svensk rapbattle.

/Admin
2011-11-17 15:14
Det är exakt det jag menar/skrev, det händer feta grejer!!! Men om nån skriver sånna påhopp är det svårt att inte svara.. jaja, Lets go! Har 2 saker nu att avslöja idag/imorgon :) :)
2011-11-17 15:19
för övrigt så tyckte jag tay va fett mkt mer intressant på engelska än shazaam är (dock har shazaam steppat upp fett mkt av att döma i WD2), så de ska bli kul och se honom debutera i england sen! och eftersom han och shazaam är nära vänner så hoppas jag på ett riktigt vasst sammarbete!

GO SWEDEN BATTLE SCENE!
2011-11-17 16:01
Critical

inte meningen att vara bitter faktiskt. jag reagerar bara på vissa detaljer och har inget intresse av att ta detta privat med dig, vill inte heller fortsätta här eller i en annan tråd. tyckte jag uttryckte mig tydligt i den förra tråden och ansåg följdfrågorna var inte värda att svara på. allt hade bara förvandlats till en oändlig trash-fest som jag varken har tid eller lust med.

jag håller med dig, det här är en överfet grej. men jag anser bara att man ska ta det lugnt med vissa bokningar och visa vad Sverige verkligen går för. i min värld är inte Shazaam på den nivån att han ska bokas i massa internationella battles. men om det inte är du som är bakom det så ska du givetvis inte stå till svars för det. är dock lite vilseledande när du postar massa flyers med battles du inte har nåt att göra med och att det faktiskt står Basementality under en av dom.
2011-11-17 16:03
on topic: nice läsning! mycket att se fram emot. hade varit riktigt tungt att vara på plats och kolla på Nomad/Mr Cool. Henry Bowers/Dizaster kommer ju bli helt sinnes också. mer dokumentation kring battles i Sverige tack!
2011-11-17 16:47
Jag har inte sagt att jag inte haft något med det att göra, du uttalar dig om saker du inte vet något om.
Det kan vara läge att fråga hur det ligger till istället för att bygga resonemang på antaganden.

Punchout battles kan vi ta som exempel, dem mailade mig och frågade om 3 battlare de var intresserade av för ett arrangemang, Shazaam var en av dom. Han var den enda som kunde/ville detta datumet, beroende på en rad saker. Där för är han den enda svensken på det arrangemanget. Om du inte gillar han så behöver du inte kolla.

Fattar inte ens varför jag skriver detta till dig, det rör inte dig öht. Kolla på battlesen och njut av dem ist för att leka privatdektektiv och mr-know-it-all.

Alternativt kan du bidra med något! Detta är bara kontraproduktivt.
2011-11-17 16:48
Och snälla respektera moderatorerna på forumet nu. On topic tack!
2011-11-18 0:36
Ni har ingen uppdate på något om Third eye? typ vad han har för planer inför framtiden osv?
2011-11-18 9:14
elajt: Jag hörde att han ska börja gymnasiet nu till vårterminen.
2011-11-18 13:58
Crackson


Ofta? Jag trodde third eye var 20 iallafall, fan va kul dock! vet du vilken linje han ska gå? riktigt riktigt roligt! Har du hört något annat om Thirdan? Brandt och jag är väldigt intresserad hehehehehehehehehe
2011-11-23 10:23
+1 till Crackson
2011-11-24 6:39
Lägger till en grej till letsgo

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Whoa Rekommenderar] Battlehösten 2011 för att kommentera!