Nya battles från The O-Zone Battles och Basementality Battles

The O-Zone Battles, som häromdagen släppte battlen mellan R-Man och Gustav Fasa, kommer nu med en annan battle från ett annat event, närmare bestämt O-Zone vs Peez XL som hölls på Slakthuset i Stockholm den 29 december. RMK möter Dimorf Metrik och du kan titta här nedanför.

Nästan samtidigt kom Basementality Battles ut med Kalle Balik vs Gustav Fasa som är den första battlen som släpps från deras event på Gulan Store i Stockholm den 11 februari.

Glöm inte att lämna din åsikt i forumtrådarna!

Forum: [Video Battle] The O-Zone Battles: Dimorf Metrik vs RMK
Forum: [Video Battle] Basementality Battles: Gustav Fasa vs Kalle Balik @ Gulan

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-04-17 23:01
Skön stämning, rolig battle! Hade nog inte kunnat sagt vem som vann ifall Kalle ej hade chockat.. Lite lama reaktioner från publiken också på många rader imo.. Brääp!
2012-04-17 23:25
Tie

Varför filmade ni domarna i samma lokal som publiken, kändes som dom va lite nervösa nästan haha?
2012-04-18 0:04
fet battle ;S
2012-04-18 0:38
Innebär det här att Fasa precis blev top-tier?
2012-04-18 0:40
svar: ja
mfs
2012-04-18 9:15
Kan inte fatta att Vasa vann. Typ bara tegelsten-raden som var bra. Tycker att Kalles tredje rond satte spiken i kisten. Fasa fortsätter återanvända tonårsrader från 5-7 år gamla whoabattles.
2012-04-18 9:28
mfs P26

Ibland känns det som att om du väljer att köra ordlekar med två bars-upplägg så kommer någon ha gjort det förut. Tror inte nån suttit och scrollat gamla whoa-grejer men det kanske inte du antyder heller...


Som jag skrev i andra tråden, tycker Kalles delivery va bättre, men bra från båda, fett.
mfs
2012-04-18 9:46
VRGNHNS: Självklart kanske man inte ska behöva ha koll på alla rader som lagts av Pelle 12 år. Men man borde ändå testa rader på någon polare, mamma, flickvän eller någon man litar på. Samt även ställa sig själv frågan. "Tror jag att denna raden har lagts förut?"(Om det inte är så att raden refererar till något som lagts tidigare.).

Men det beror som sagt på publikens kunnighet och kunskap hos än själv. Har man som jag lyssnar på hiphop i 18 år och lyssnat på varenda Whoa-battle kanske man har en större insikt om vad som känns nytt och fräscht.

Det borde förövrigt införas lite begränsade battles som Crackson och Shazaam i framtiden så man vågar testa nya grepp att skriva på. Typ som komplimangsbattle. På det gamla goda Good Life café anordnade man cyphers och battles där man inte fick svära. Det vore något för den svenska scenen. Eller bara en match-up där man inte får använda sig av bögdissar som får den svenska scenen att låta som Sizzla.
2012-04-18 10:13
mfs P26

Hehe, jag förstår vad du menar men ju mer battles man ser desto kräsnare blir man... Bög/familj-skämt blir lite oundvikliga "fillers" men tyckte de höll rätt hög kvalitet här...

Men, måste fråga, tycker du verkligen att akin vs fico va mer intressant eller tycker du bara den va bra jämfört med tidigare insatser sett till just de battlarna?


Topic-battles är jag faktiskt inte speciellt intresserad av, känns som det tar lite udden av den fientliga tonen vi alla eftersträvar
mfs
2012-04-18 10:28
VRGNHNS: Det handlar om alltid om personligt tycke och smak. Jag tycker inte man skall behöva ha fillers i en förskriven battle om det inte ingår in någon galen rimuppbyggnad. I denna battlen tyckte jag t.ex. att nästan alla Kalles rader kändes relevanta.

Den här var betydligt bättre än Akin vs. Fico. Om jag skrev att det var bra så var det nog precis som du säger kopplat till deras förmågor. :)

Topicbattles är till för att vara hämmande och att tvinga rappare att tänka till lite extra. Och uppenbarligen slänger man in massa klyschor utan att tänka på det i sina battles.
2012-04-18 11:15
både host´s och fasa var på en låååååååg nivå. denna var inte så spännande eller rolig att se.

smärtsamt jobbigt när han måste förklara sina rader för publiken.

kalle balik borde ha vunnit.
2012-04-18 11:17
juste. loka är inte ramlösa.
2012-04-18 13:11
många feta grejer från båda håll tycker jag. textmässigt hänger kalles grejer ihop mer än gustavs, men han hade nog fler hårda one liners en del kanske va lite halvplayed men många oplayed också, bäst av allt var när han sa att kalle förlorade mot mig. hahaha va indo ser sur ut när kalle dissar rifa
2012-04-18 14:52
konstigt, nej i hans battle mot Ganja Carl håller han i en ramlösa.
2012-04-18 15:53
Jämn battle, två av mina favoriter.

mfs P26

Håller med om att man tjänar på att höra runt lite med folk vad som är "played" och inte... klart att kan kännas surt om ens motståndare skulle köra "aldrig blivit slagen, inte ens tanken har slagit mig" och fått en obildad publik att skrika som ett gäng tonårsflickor utan för Justin Biebers Hotell. Men alla ligor börjar få mer och mer "kunnig" publik och fler och fler "uppenbara punches" läggs och det tvingar rapparna att tänka i nya banor.
Sen är det såklart kul med lite tema-grejer som du snackar om, men jag föredrar att det inte blir för vanligt.
Finns många nya vinklar och upplägg man kan välja att köra som rappare i en helt vanlig battle, det är bara att våga... Finns ju inget som hindrar en från att gå in i en vanlig battle och bara köra komplimanger, eller bara köra om sin motståndares armhåla.

Sen håller jag inte med om att det är mer bög-bars i svensk battle än i utländsk. Snarare tvärtom, "faggot" osv används hela tiden, men vi accepterar det mer på engelska än på svenska.

Nu har jag inte tagit fram någon statistik på ämnet :)

Jag räknade mina bög-dissar till 5 st totalt för inte så länge sedan, men lägger man 5 minnesvärda bög-dissar så är man en "bögskämts-rappare", haha :)

OT: Jävligt kul att se både gustav och kalle, detta var nog gustavs bästa textmässigt.

2012-04-18 16:40
tveklöst fasas bästa textmässigt o han kändes lite stabilare med. men det måste va dessa otroligt stela o tråkiga publikerna som ni tycks ha i sthlm trakterna som gör hela stämningen lite för stel ? tråkigt tråkigt.

i mitt tyckte tog faktiskt kalle denna, trots choke. tyckte han va fyndigare o mer stabil när han väl kom ihåg grejerna ;) haha
men fasa va fan inte långt efter, det va en vinstmarginal!
2012-04-18 19:54
men det måste va dessa otroligt stela o tråkiga publikerna som ni tycks ha i sthlm trakterna som gör hela stämningen lite för stel ? tråkigt tråkigt.


Haha som ni tycks ha i Sthlms-trakterna... Men visst att battla mot skåningar i Lund måste kännas som skit (hemmapublik).


2012-04-18 20:06
Kalle tog den trots sina chokes, högre nivå helt enkelt. Fasa hade ett par feta rader men även ganska många som inte höll måttet.

Whats up med publiken förresten, hade ni bjudit in nån mellanstadieskola eller?
2012-04-18 21:44
Rossande skrev:
men det måste va dessa otroligt stela o tråkiga publikerna som ni tycks ha i sthlm trakterna som gör hela stämningen lite för stel ? tråkigt tråkigt.


Haha som ni tycks ha i Sthlms-trakterna... Men visst att battla mot skåningar i Lund måste kännas som skit (hemmapublik).



stämningen verkar va mkt skönare söder ut faktiskt, här reagerar folk oftast oxå lite mer. även the ring har haft skön publik!
2012-04-18 22:59
Håller med om att på detta event verkar publiken varit rätt lam och att ni i Lund/Skåne ofta skapar fet stämning verkar det som. Men orättvist att säga att publiken i Sthlm oftast är lite sämre. Iof är våra events på typ söndagar istället för en fredag/lördag då det automatiskt blir lite bättre stämning. Hoppas på ett fett event i Malmö den 12 maj dock!
2012-04-19 2:08
mfs P26
SLAKT MED RIM
2012-04-19 4:00
mfs P26

vågar man fråga vilka av Gustavs rader som var played, eller är detta någon slags personlig vendetta efter ditt egna battle-misslyckande? Om det var någon som hade played rader var det ju kalle. (han var dock bra ändå ;PpPppPpp)

var ditt battle jiggy? Nej! Det var riktigt sämst

Nä men on the real though förstår jag fan inte var playedsnacket kommer ifrån.
mfs
2012-04-19 8:27
easymode: Min tidigare battledebut i det här formatet har inte med någonting att göra i det här sammanhanget.

Några rader som lagts tidigare: Blindskrift-raden, bakfull-raden. Sen tycker jag att i princip alla bögdissar från alla battlare är played om man inte hittar någon väldigt ny vinkel.

Ps. Försök att hålla dig till det tråden handlar om istället för att snacka skit.
2012-04-20 17:58
Fet battle, från bådas håll!

Dock jag stör mig väldigt mycket på en sak.
Att folk inte tar chokes lika allvarligt alla gånger, utan det beror på vem som gör dem.
Precis som om man har kommit till ett stadie då man förtjänar att choka bort massa tid. Vissa blir totalsågade, andra gullas det med.

2012-04-20 18:38
är väl skillnad från olika events också, kan ju helt enkelt vara som så att basementalitys publik är snällare. Fast å andra sidan har du ju faktiskt en poäng om man kollar på exempelvis third-eye. Fast det är nog den enda. Cool fick ju faktiskt ta en del skit mot Shazaam.
2012-04-21 21:33
mfs
den där battlen är svår att tvätta bort verkar det som ;)

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Video Battle] Basementality Battles: Gustav Fasa vs Kalle Balik @ Gulan för att kommentera!