Netplay: Nody & Phyro – The Footprint

Efter 2010 års Practice Made Perfect är Västeråsduon Nody & Phyro tillbaka med sitt nya album The Footprint.

Musiken som bröderna Kristoffer och Johan Pirhonen skapar, inspireras mycket från de gyllene åren och 90-talets boombap. Vi snackar låtar för hemmet eller bilen, snarare än klubben, med fokus på text och känsla. Lyriken rymmer attityd och positiva budskap om livet som träffar lyssnaren precis där de ska. Den samplingsbaserade ljudbilden är i sin tur även toppad med syntar, vilket gör att 2012 känns närmare än tidsresan tillbaks till 1994/1995.

The Footprint drog ut på tiden när Nody blev pappa och behövde prioritera annat. Pausen från musikskapandet ledde dock till mycket gott, då många sedan tidigare inspelade låtar hann smälta in ordentligt och skrotades när det stod klart att de inte höll måttet. Nody & Phyro insåg att de ville ha en röd tråd i spåren på albumet, både rim och produktionsmässigt, vilket de också anser sig lyckats skapa.

Allt material på denna netplay är inspelat av killarna själva i en garderob i centrala Västerås. Likaså gäller produktion, mixning, mastring och videor. Ladda hem The Footprint exklusivt här på Whoa genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. Conception
02. Grindin’
03. Sweet Life feat. Primitive
04. Still Polaris
05. Love Again
06. Sorry
07. Am
08. Praise feat. Robert Nilsson
09. I Wish feat. Sasa
10. The Love Revisited
11. Grindin’ Remix
12. Born 2 feat. Sasa

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
http://www.myspace.com/nodyandphyro

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/11/09/netplay-nody-and-phyro-the-footprint/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forum: [Whoa Netplay] Nody & Phyro – The Footprint

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-11-20 17:41
Ingen som lyssnat än?
mfs
2011-11-20 20:01
Fresh sound på denna no doubt!
2012-01-19 18:40
believe the hype :ppppppppppppppppp

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Whoa Netplay] Nody & Phyro – The Footprint för att kommentera!