Förbättringar och nya funktioner på Whoa

Vi som driver Whoa vill så klart att alla ni som besöker oss ska trivas så bra som möjligt och att sidan ska motsvara de förväntningar och behov som finns. Därför försöker vi alltid lyssna på de förslag och kommentarer som lämnas i forumen, och har dem i åtanke när vi går igenom planering och tänkbara uppdateringar/förbättringar.

De senaste veckorna har vi lagt mycket tid och energi på att genomföra ändringar och idéer. Här kommer en överblick över sånt som blivit fixat de senaste dagarna:

Soundcloud i forumen och profilen. Nu finns en soundcloud-knapp som gör att du enkelt kan embedda musikspelaren i forumen. På samma sätt är det nu även möjligt att lägga upp musikspelaren på din profil, så att de som besöker din presentation kan lyssna på dina senaste låtar direkt på plats. Skriv i Allmänt om Whoa eller skicka ett meddelande till en admin om du inte får det att fungera som du vill.

Utökat antal sociala medier på profilen. Vid sidan av soundcloud-spelaren kan du göra din profil ännu personligare, genom att länka vidare till dina konton hos Soundcloud, Blogg, Spotify, Facebook, Myspace, Last.fm, Vimeo, Youtube och Twitter.

Visa din profilbild i forumen. Nu syns din profilbild bredvid ditt användarnamn i forumen.

Visa din hiphopsyssla i forumen. Nu har vi ordnat så att det finns ett utökat antal hiphopsysslor att välja mellan i dina inställningar för profilen. Den syssla du väljer kommer att synas bredvid ditt användarnamn i forumen samt på dina vänners kontaktlistor, vilket gör det lättare för dig att visa din roll på hiphopscenen och nätverka med andra. I nuläget går det bara att välja en syssla, men vi kommer givetvis att ordna i framtiden så att man kan välja flera sysslor.

Ny citera-knapp i forumen. Nu kan du citera varje enskilt inlägg i diskussionstråden på ett snyggt och smidigt sätt. Tryck på ”Citera”-knappen som syns bredvid användarens profilbild, så ordnar vi resten.

Editera tråden inom 10 minuter. Nu behöver du inte längre vända dig till en moderator eller admin om något blev fel i tråden du nyss postade. Använd istället knappen ”Ändra inom 10 min” och fixa stavfelet på egen hand, eller flytta tråden till forumet du hade som avsikt att posta i.

Politikforumet har blivit låst för utomstående. För att värna om diskussionerna och nivån i politikforumet kan nu endast inloggade användare komma åt det. Det innebär att vi förhoppningsvis slipper många av dem som söker upp trådar/diskussionsforum via google i syfte att bråka med andra och/eller provocera med extrema åsikter.

Snyggare rubriker med CAPS LOCK-blockering. Nu slipper du mötas av trådar med enbart/majoriteten stora bokstäver i rubrikerna. Trevligare och skönare för ögat och mer rättvist för dig som användare, då din tråd har rätt att synas lika mycket som alla andras.

Ny lista över dina kontakter på profilen. När du går in på ”Kontakt”-fliken, syns dina kontakter på ett mer överskådligt och snyggt sätt. Här kan du nu sortera kontakterna efter bokstavsordning, hiphopsyssla eller utifrån att de är online/offline. Inom kort ska vi även ordna så att din kontakter syns i miniformat direkt bredvid din presentation.

Lättare att ta bort sig från sidan. Självklart ska det gå smidigt att ta bort sitt användarkonto från Whoa, om man vill detta. Därför har vi nu ordnat schemalagda systemuppdateringar, som ser till att borttagna användare försvinner efter en månad.

Det finns en stor ambition och vision för Whoa, och vi är långt ifrån klara. Dock gör vi allt detta på fritiden, vid sidan av jobb, familj och andra intressen, vilket gör att saker och ting ibland tar tid. Vi hoppas att dessa nya ändringar uppskattas och så får vi se vad mer som dyker upp 2012! Det ryktas bland annat om ett kärt återseende av en gammal, klassisk sektion …

/Whoa-Crew

 

Läs mer: