Petter, Sleepy och Camilla Cherry aktuella med boken Goda dagars magi

Hiphopkulturen i Sverige har nu närmare ett kvartssekel på nacken. Goda Dagars Magi är den första boken om svensk hiphop som är berättad och illustrerad av människorna som själva var med när kulturen fick fäste i vårt land.

I fotoboken Goda dagars magi skildras genom fotografen Camilla Cherrys kameralins hur hiphopscenen i Sverige och framförallt Stockholm växer fram och går från liten och obskyr subkultur till det fenomen den är idag. Rapparen Petter och DJn Patrik ”Sleepy” Elofsson – två av de som var med i nittiotalets början där boken har sin utgångspunkt, berättar sina högst personliga upplevelser och historier från denna tid. Boken dokumenterar tiden från tidigt 90-tal till sent 00-tal och vi möter såväl kända som okända personer verksamma inom kulturen och får höra om platser och händelser som varit viktiga för Petter och Sleepy och för svensk hiphop

Med boken följer en DVD som innehåller musikdokumentären Mikrofonkåt av Mårten Lindsjö, som berättar om Petters artistkarriär. På DVDn finns också ett antal exklusiva Petter-låtar, bland annat Thomas Rusiak-producerade Underverk som spelades in för Petters debutalbum Mitt sjätte sinne men som aldrig tidigare släppts i sin helhet.
Goda dagars magi ges ut av bokförlaget Telegram och släpps den 13 oktober.

Läs mer: