Petter – Goda Dagars Magi [video]

Mitt under inspelningen av Petters senaste skiva langade Dj Viet-Naam in ett tips om att The Embassys It Pays To Belong förmodligen kunde fungera bra även i ett mera hiphoprelaterat sammanhang. Dagen efter att Petter, Saska och Dj Sleepy spelat in Logiskt (som snurrat flitigt på radio och tv en längre tid nu) bestämde sig trion därför också för att följa upp Viet-Naams tips. Resultatet blev Goda Dagars Magi, en reflekterande låt där Petter delar med sig av sina tankar om livet:

Tiderna förändras o vi med dom
det rinner svett från mina kläder när jag vrider om
Är jag, trött o sliten mätt o besviken
är jag mätt tappat hela aptiten
Känns som, jag inte passar in bland dom
kanske längre fram en annan gång
Men just nu, står jag här o håller masken
neonljuset guidar mig går genom natten
Stockholm känns annorlunda när jag ramlar hem
Det kanske beror på att vi har blivit gamla män
Solen går sakta upp allt börjar lukras upp
Några fåglar på fjärden som bara guppar runt
Hög på min kur är jag lycklig nu eller
Är jag gammal och bara allmänt sur
Håller jag ihop eller faller itu
Men vad som än händer vill jag andas nu

Idag är det gått ett drygt halvår sedan albumet God Damn It släpptes och jag hörde Goda Dagars Magi för första gången. Trots att den snurrat otaliga gånger i högtalarna är känslan alltjämnt densamma. Det här är en skön låt som förtjänar att spelas och uppmärksammas i media. Vad passar då inte bättre än att släppa den som singel? Därför glädjer det att Boomerangfilm nu även har gjort en video av låten. Kolla på den längst ned i denna bloggpost!

Petter kanske inte kan klarar av att mäta sig med de allra bästa i Sverige när det kommer till flow och rimschema, men ytterst få kan leverera slagkraftiga låtar som denne man. Han är en artist ut i fingerspetsarna, och har – trots sina gråa hårstrån – bevisligen mycket kvar att ge. Till sommaren är det 10 år sedan den klassiska debuten Mitt Sjätte Sinne släpptes. Ett jubileum som knappast lär gå obemärkt förbi!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qAx3fmuvNDM[/youtube]

Forumtråd: Ny Petter Video – Goda Dagars Magi

Läs mer: