Guldgruvan: Trainspotters – Breakthrough 12′ och Rewind & Kap EP

Många upptäckte kanske Trainspotters genom att de nominerades till P3 Guld med sin skiva Dirty North som släpptes här på Whoa under förra året. Men duon bestående av George Kaplan och Rewind/Erk från Umeå har varit vänner och arbetat tillsammans länge. Gamla whoa-heads kanske till och med kommer ihåg dem från audioforumet som Flameboy och Raat Himself. Mycket har hänt sedan dess och det är få svenska hiphopgrupper som arbetar så hårt och konceptuellt. Med genomarbetade visuella uttryck, genomtänkta samarbeten, mängder av stickers och alltid med ambitiösa koncept. I detta avsnitt av Guldgruvan så släpper vi två stycken släpp (en 12a och en EP) från 2007 och 2008 som tidigare bara funnits på vinyl. Skivorna innehåller gäster så som Kashal-Tee, Sci-Fi, Mufakka, Allyawan mer flera. Trevlig lyssning!

Här följer en kortare intervju med Rewind/Erk från Trainspotters:

Vad känner du när du här ert tidigare material?
- Jag lyssnar inte så ofta på vår musik i allmänhet, men är fortfarande nöjd med dessa släpp. Det är kung att de har släppts på vax och att vi nu kan låta en större publik, som inte fick tag i de limiterade vinyler, tanka ned dem gratis och bumpa! Det kändes sjukt fett när paketet från Japan landade med Feel The Vibe, och även när testpressarna och den färdiga Breakthrough landade. Liah, Hands och King Al har gjort klassiska beats till låtarna och Feel The Vibe samt It’s Time kör vi ofta fortfarande på spelningar. Folk kan ofta texterna och det är kul som fan!

Vad händer härnäst för Trainspotters?
- Sommaren 2011 släpper vi musikvideo till titelspåret från Dirty North LPn, färdigställer Kaplan & Vernons svenska album Tjillin’ On Da Corner Down For Whateva Bros som Chefen producerat och jag (Erk), Marke, Toffer, Queff och That Dude Prince gästar på. Vi släppte nyss nio t-shirts, Dirty North på vinyl och far ut på sommarturné i Norden i sommar samt planerar för utomlands i höst och vinter. Vi gästar en fem-spårs EP med 17-årige dubstepproducenten Davr från Umeå. Där kör vi bara på svenska vilket vi även har gjort med fler artister, speciellt DBS-gänget som vi vill ge en stor shout till. Efter sommaren kommer vi att sätta oss med Academics för att spela in nytt material.

Vilket släpp skulle du/ni vilja se hos Guldgruvan?
- Sitter just nu och bumpar Aegiz tape och tycker Guldgruvan är ett riktigt grymt initiativ! Det finns massor av grym musik som är svårtillgänglig på grund av olika anledningar, och även om vi verkligen ser charmen med vinyl, limiterade släpp och så vidare ska ju musik höras. Skulle kunna nämna massor av släpp med först och främst skulle jag vilja att fler människor hörde Phonetiks EP, Superscis tidiga katalog, Hands släpp, Bröder Sinesemellans Blannebann för att nämna ett par exempel. Har säkert glömt flera klassiker. Vill även ge big ups till Coulisse Mixtape som släpptes tidigare på handmålad kassett och i stort sett bara innehåller feta svenska låtar som många kan missat.

Stort tack till Mr. E som hjälpt Whoa att digitalisera skivorna.

LADDA HEM Breakthrough 12′ GENOM ATT KLICKA HÄR

LADDA HEM Rewind & Kap EP GENOM ATT KLICKA HÄR

Forum: [Guldgruvan] Trainspotters - Breakthrough 12" och Rewind & Kap EP

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-07-04 15:02
Riiiktigt nice!
2011-07-04 22:19
Rewind & Kap EPn finns ju på Spotifty men jag får lyssna igenom 12an :)
2011-07-05 13:21
Älska Trainspotters!
Personligen har jag letat runt lite efter äldre saker, blev förvånad över att 12an låg uppe här. Långt över mina förväntningar. En sak blev jag förvånad över, det är Kaplans röst..
2011-07-05 21:00
jävligt bra släpp ;) och grymt att gruppen håller vinylen levande. mad propzzz

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Trainspotters - Breakthrough 12" och Rewind & Kap EP för att kommentera!