Guldgruvan: Rico Won – Takin’ Over & Hate To Keep You Waiting

I november förra året släppte Rotten Gotten-rapparen Rico Won, efter några års frånvaro från den svenska scenen, sitt mixtape Ricks Caliber. Han hade dock gästat på Roffe Ruffs låt Ormar i gräset där han la en blytung vers på svenska. Innan det senaste mixtapet hade Rico fyra stycken släpp i sin ryggsäck. Nu släpper Whoa.nu två av dem, nämligen 10-spårs CDn Takin’ Over samt mixtapet Hate To Keep You Waiting. Skivorna gästas av mängder av rappare och producenter, bland annat OBX, J-Son, Form One och Akem.

Ladda ner skivorna här nedanför och läs vår kortare intervju.

1. Du gjorde nyligen ”comeback” och släppte Ricks Caliber. Hur står sig dina tidigare fyra släpp mot ditt nya material?

- Jag tycker inte att man ska jämföra gamla släpp med hur dom står sig mot nya släpp. Varje platta har sitt sound, berättar sin egna historia och speglar vad som snurrade i Rico Wons huvud vid den tidsperioden av mitt liv. Och sen är aldrig förutsättningarna de samma heller när man är inne i den kreativa processen av skivskapandet. Så jag vill inte säga att mitt nya eller mitt gamla är bättre än det andra. Man utgår ifrån det som var när det begav sig och jag upplever nog själv att jag har gjort rätt bra ifrån mig på alla mina släpp nya som gamla.

2. Vad tror du var/är den den största skillnaden mellan Rico år 2004 och år 2011?

- Skillnaden är/var att Rico 2004 var helt hänsynslös. Jag ville inget annat än framåt och uppåt. Man hade 1000-tals drömmar och mål att uppnå och gjorde, kanske inte allt, men väldigt mycket för att nå upp till dem. Man offrade väldigt mycket på ett sätt som man inte gör nu när man är äldre. Rico 2011 har uppnått många av dom drömmarna och målen, så på så vis förändras man i sin strävan här i livet. Det är väl det som skiljer mig då från nu.

3. Om du skulle välja ut något eget guldkorn till Whoas Guldgruva. Vad skulle du vilja lyfta fram då?

- Då skulle jag vilja välja ut Glaciuz skiva som han spelade in med Masse, Salla & Sekken Thautz i Redlinestudion 2002-2004, den som aldrig kom ut. De e dax, Buckle Up och alla de andra spåren han satt på då var de fetaste låtarna som fanns i hiphopsverige vid den tidpunkten om du frågar mig. De inspirerade mig galet mycket när jag jobbade på mina tidiga grejer. Verkligen synd och skam att de låtarna aldrig kom ut till folket!

LADDA HEM TAKIN’ OVER GENOM ATT KLICKA HÄR

LADDA HEM HATE TO KEEP YOU WAITING GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
http://www.myspace.com/ricowon
http://www.ricowon.com/

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/04/10/guldgruvan-rico-won-takin-over-och-hate-to-keep-you-waiting/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Guldgruvan] Rico Won – Takin’ Over & Hate To Keep You Waiting

Läs mer: