Guldgruvan: Critical – Lets Get It On (2007), Min egen väg (2008) & En varning (2009)

Har man koll på den svenska battlescenen har man säkerligen inte missat arrangören och mannen bakom Basementality Battles. Henrik Jensen som hos de flesta är känd som Critical. Utöver att han filmar och arrangerar Basementality Battles gör han också musikvideor åt andra artister. Sedan 2007 har han dessutom släppt fem stycken EPs och album. Tre av dem släpper vi nu för gratis nedladdning här via Whoa.

Varsågod och trevlig lyssning! Passa också på att se de sex musikvideor som producerats till dessa tre släpp om du av någon anledning missat dessa sedan tidigare:

Critical kändes fokuserad och målmedveten redan från start. Vad hade han för ambitioner?
- Jag hade många mål att uppnå men inget särskilt långsiktigt. Det var mer att jag ville se var det kunde leda och det var en lång och rolig resa…

Nu känns det som om du arbetar till största del med Basementality Battles och musikvideoprojekt. Har du tid och några planer för din egen musik?
- På den här långa vägen har jag kommit in på många sidospår som det du nämner till exempel. Jag kommer komma tillbaka till musiken snart, men man måste ha lite omväxling och saker att skriva om. Gör man musik hela tiden så handlar musiken till slut bara om musik och det har jag inte så mycket till övers för.

Vilket svenskt hiphopsläpp skulle du vilja se i Whoas Guldgruvan-arkiv?
- Oj, kanske någon av Paragons gamla grejer? Jag lyssnar på Stormväder från Löftet just nu. Tror det var en av de första inspelade låtarna jag hörde med STOR dessutom. Vet inte om AFCs skiva är gammal nog för att vara med i Guldgruvan, men den är tung och jag hoppas det kommer en till. Jag vet inte riktigt vad jag får välja mellan men om ni kan fixa nån av dem skulle det var tungt!

LADDA HEM ”CRITICAL – LETS GET IT ON” GENOM ATT KLICKA HÄR

LADDA HEM ”CRITICAL – MIN EGEN VÄG” GENOM ATT KLICKA HÄR

LADDA HEM ”CRITICAL – EN VARNING” GENOM ATT KLICKA HÄR

Forum: [Guldgruvan] Critical – Lets Get It On (2007), Min egen väg (2008) & En varning (2009)

Läs mer:

Kommentarer

   
mfs
2011-09-19 19:45

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Critical – Lets Get It On (2007), Min egen väg (2008) & En varning (2009) för att kommentera!