Vinnarna av EPMD-biljetterna

Vi hade nyligen en tävling här på Whoa där man kunde vinna biljetter till kvällens arrangemang på Strand i Stockholm. 3 personer lyckades kamma hem biljetter till sig själva och en vän. Man skulle i tävlingen berätta om sitt favoritalbum med EPMD. De som vann var våra användare Enigma, bewman och Skepsis. Här följer deras motiveringar:

1. Mitt favorit EPMD-album är nog Back In Business. Mycket för att det var deras comeback-album efter 5 år och att de innehöll en produktion som inte bara var uppdaterad till den tidens standard samtidigt så det höll gamla EMPD attityd och stil. Det albumet låter bättre än det mesta som har släppts de senaste tio åren vilket är sorgligt. Klassiker som Da Joint, Never Seen Before och gruppsamarbetet K.I.M får mig att skaka på huvudet ännu idag. Whoa-redaktionen borde faktiskt skriva jubileumsrecensioner på gamla klassiker för dagens ”hiphopare” som missade den gyllene eran. Plattor som The War Report, Moment of Truth, Living Proof osv.

2. Min favoritskiva med EPMD är Strictly Business. Den var banbrytande när den släpptes 88, både produktionsmässigt, med loopar  klippning och sampling, och även rapmässigt med det släpande monotona flowet. Skivan består av otaliga klassiska spår som You Gots to Chill, You’re A Customer och Let the Funk Flow. Skivan har blivit samplad och använd av andra hiphopartister ända sedan den släpptes och blir det även idag. En riktig klassiker som har betytt oerhört mycket för hiphopmusiken. Jag skulle otroligt gärna vilja gå på konserten men de är svårt med min studentekonomi. Jag har varit en stadig användare på Whoa i drygt 8 år och har aldrig vunnit en tävling. Så kom igen nu Whoa, och låt mig vinna ett par biljetter! Det hade verkligen betytt något!

3. Business Never Personal är min favorit. Varför? Det var inte mitt första möte med hiphop, långt ifrån, men skivan öppnade mina öron för 90-talets stenhårda hiphop. Innan det var det bara västkustrap med Dre i spetsen. EPMD svepte in med smutsiga funkbeats som fick en villaförortsgrabb att känna sig som den hårdaste snubben i kvarteret när jag spelade skivan i min bandfreestyle. Headbanger ska spelas på mitt bröllop.

 

Läs mer: