Guldgruvan: Zacke – Var här

Först ut genom Whoas guldgruva är rapparen Zacke som under 2010 fick sitt publika genombrott med sin debutskiva Visst är det vackert som bland annat vann årets hiphop på Manifestgalan. Men Zakarias Lekberg som han egentligen heter har ju hållit på betydligt längre än så. Redan 2003 släppte hans sitt demo Var här och året efter så släppte han sin EP Färdighaft på vinyl tillsammans med producenten Emil Pettersson. Nu det närmsta är det dags för att Zacke att åter besöka staterna för en turné tillsammans med Movits! Rapparen Johan Jivin’ dyker upp på EPn och har också producerat flera av spåren, men på den här tiden gick han under alias Planeten Jorden. Trevlig lyssning!

1. Hur var bemötandet av dina två första släpp när de kom?

- Var här fick ett ganska bra bemötande kan man väl tycka, med tanke på att det var ett demo. Den blev recenserad på Svenskunderjord och Streetzone och fick högt betyg. Blev väl lite snack om den. Söndagsmorgon fick ett bra genomslag över hela landet. När jag tillsammans med Emil Pettersson släppte Färdighaft så var det mer seriöst och den trycktes på vinyl. Vi skickade in skivan på en bränd skiva till P3 och vi hade inga direkta förhoppningar. Den landade på Pia Kalischers (dåvarande musikchefen på P3) skrivbord. Vi hade glömt att skicka med kontaktuppgifter så hon letade febrilt efter vilka det egentligen var som hade gjort skivan. Till slut fick hon tag i en mail och hon meddelade att vi måste skärpa oss samt att låten Anna på galej skulle komma upp på P3´s spellista och spelas regelbundet i riksradio. Efter det så rullade det på och vi giggade på Hultsfreds rookiescen och turnérade runt lite i landet.

2. Vad känner du när du lyssnar på Var här och Färdighaft idag?

- Jag tycker inte de är så hemska, hehe. Jag får inte den där obehagskänslan som man kan få när man lyssnar på vissa av sina äldre grejer. Det som jag lägger märke till mest är väl att min röst låter jävligt annorlunda ibland. Tog i mycket mer på den tiden och hade ett mycket högre tonläge – vet inte riktigt varför. En har väl lärt sig att kontrollera rösten mer och vara mer avslappnad med åren, antar jag.

3. Vad är den största musikaliska skillnaden mellan Zacke då och nu?

- Det har blivit bättre på alla punkter skulle jag vilja säga. Texter, flyt, tonsäkerhet låtskrivandet och uttrycket. Det som däremot inte skiljer mycket är själva ambitionerna – att jag fortfarande strävar efter att kombinera bra texter och innehåll med grym musik. Jag försöker alltid ha så mycket självinsikt som möjligt och utmana mig själv annars stagnerar man och slutar utvecklas. En del artister blir för bekväma och det är farligt när det gäller musikskapande.

LADDA HEM VAR HÄR GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
http://www.zackemusik.se

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/03/27/guldgruvan-zacke-var-har/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Guldgruvan] Zacke – Var här

Läs mer: