RMK feat. Chai & Promoe – Vem jag är

Foto: Erik by erik, Carl Månsson, Åsa Almér & Marcus Grip

RMK är rapparen som tidigt skapade hype på Whoa med sin musik och senare även uppmärksammades i ett större sammanhang i samband med hans och Kompanietts finalplats i Talang 2008.  Efter en turné runt om i landet påbörjades 2009 inspelningen av vad som skulle bli en skiva från RMK & Kompaniett. Singeln Vi kör släpptes, men dessvärre blev inte allt som man hade tänkt sig efter att Chai, som då var med i bandet, bestämde sig för att satsa på solomusiken istället.

Veckans mp3, Vem jag är, var från början tänkt att vara med på den kommande debutskivan, men valdes bort när det blev uppenbart att soundet på det nyinspelade materialet inte riktigt gick ihop med de gamla inspelningarna (vilket berodde på att man hade bytt till en ny studio och där börjat arbeta med producenten Robert Wellerfors). I syfte att ge låten den uppmärksamhet den förtjänar, kommer den alltså här som en separat release.

I dagsläget har RMK ett projekt på gång tillsammans med Filharmonikerna och kommer, om allt går som det ska, genomföra sex stycken konserter tillsammans med orkestern i augusti. Innan dess är det även tänkt att en musikvideo ska släppas till nästa singel som kommer. Fullängdaren, som kommer att heta Lagom är för lite, har än så länge inget spikat releasedatum men är färdig och kommer att gästas av artister som Patrik Isaksson, Johan Alander och Mickelito.

Låten är producerad av Moe Sakwanda (från Breakmecanix), gästas av Chai & Promoe och är i vanlig ordning exklusiv för Whoa.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/02/10/rmk-feat-chai-och-promoe-vem-jag-ar/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.finest.se/rmk
www.youtube/rmkkompaniett
http://www.facebook.com/pages/RMK/304663515560
www.myspace.com/promoe
www.myspace.com/sweysean

Forumtråd: [Veckans MP3] RMK feat. Chai & Promoe – Vem jag är

Läs mer: