Queff & Academics – Äntligen erkänd

I februari 2011 ska Queffs album Godnattis klockan tolv på dagen släppas men redan nu kommer den första singeln: Äntligen erkänd. Låten betonar att Queff, som är en av den nya generationens rappare, blivit erkänd som en talangfull sådan utan någon hybris som lätt lever upp till dagens krav och förväntningar. Den ger oss en inblick i åt vilket håll tonen i det kommande albumet kommer att gå, en ton som beskrivs som rå, urskillningslös och ärlig. Låten både gästas och produceras av Umeå-baserade Academics som verkligen sätter sin prägel i arrangemanget.

Academics, som ligger bakom Trainspotters hyllade album Dirty North som släpptes här på Whoa, är även nominerad till årets Manifestgala för bästa hiphop med sitt egna album Tare lugnt 4.

Äntligen erkänd släpps via The Soul Lounge och omslaget är illustrerat av Slugen och designad av MMD.

Ladda ner Äntligen erkänd här!

Forumtråd: [Audio] Queff & Academics – Äntligen Erkänd

Läs mer: