SM i Breaking 2010

Bättre sent än aldrig heter det ju, eller hur? Så nu medan Streetstar tar plats i Solnahallen den här helgen så vill vi passa på att belysa förra årets stora svenska breakinghändelse; det svenska mästerskapet!

Den 27:e november ägde Svenska mästerskapet i breaking 2010 rum i ett brutalt snötäckt Malmö. Till skillnad från förgående år koncentrerades tävlingarna till en dag och under hela lördagen dunkade beatsen intensivt mellan det ståtliga Tangopalatsets väggar medan basen mötte breakarnas och besökarnas rebelliska sneakers och tunga vinterskor. Från ung till gammal, nybörjare till veteran och nyfiken publik till aktivt deltagande; alla samlades runt golvet framför scenen med en sak gemensamt – kärleken till breakingen.

Deltagarlistan var lång, inte minst bland rookiesarna som var först ut. Vi fick se en glimt av nästa generationens breakare och chockas av deras redan befintliga förmågor – både bland b-girls och b-boys. Därefter intog de mer etablerade dansarna golvet i solo- och crewtävlingarna (även om några rookies även vågade sig på att utmana i crewtävlingen).

Vi gratulerar vinnarna i crew Grounded, solovinnaren b-boy P-tech och rookievinnaren b-boy Shadow. Grymt presterat av arrangörer, dansare och publik som åter gjort det möjligt att njuta av ett fantastiskt SM i breaking.

Här nedan går det att se bilder från evenemanget.

Forumtråd: SM i breaking 2010

Läs mer: