Svenska mästerskapet i Breaking 6-7 november, Västerås

affisch2_small

Nedräkningen pågår och breakingvärlden håller andan. I två år har vi väntat och nästa vecka på fredag är det äntligen Västerås som välkomnar in oss i händelsernas centrum; svenska mästerskapet i breaking, Incredible Power Moves-jam. Ett  evenemang som magnetiskt kommer att dra till sig våra främsta svenska b-boys och b-girls från alla väderstreck i landet. Den som står bakom hela evenemanget är Sandro Gavino Bastias som tillsammans med sin IPM-grupp anordnar sitt sista IPM-jam.

Det här handlar om känslofyllda urladdningar och kärlek till kulturen. I dagarna två kommer Västerås konserthus pulsera av rytmisk bas och expressionistiska battles inom hela åtta kategorier. Vid spelarna kommer vi se DJ Jam One (Ghost Crew) samt DJ Kid Skraam (B-boy Unit).

Utöver breakingen så kommer det bland annat att dyka upp  showcase med Linda Hemrell, live hiphopakter bl.a Mind Kaos, visning av filmen Power Moves av Armand Gutheim och liveband.

Oavsett om du breakar, är en groupie, intresserad av uttryck i olika former eller bara nyfiken på att se live vad breaking verkligen är förutom akrobatiska partytrick, så borde du ta chansen och söka dig till gurkstaden; mina biljetter är i alla fall bokade.

Relaterade länkar:

Power moves

Västerås konserthus

Forumtråd:

IPM-jam, svenska mästerskapet i Breaking

Läs mer: