Vila i frid P3 Hiphop

Foto: Sveriges Radio

Den sjunde januari 2001 startade P3 Hiphop på det svenska FM-bandet. Nu tio år senare i tisdags den fjärde januari 2011 sändes det sista P3 Hiphop. Så här säger P3:s kanalansvarige Tomas Granryd om att P3 Hiphop och P3 Pop läggs ner:

Vi kommer att lägga ner P3 Hiphop och P3 Pop, och det handlar framför allt om att vi måste modernisera tablån. Genrerna spelar lite mindre roll i dag än för tio år sen. Vi gör en ganska offensiv satsning och bygger nya musikkvällar nästa år. Vi behöver skapa ett nytt sätt att ta del av ny, och relevant musik i radion. Den musiken som spelas i dessa program kommer alltså att ingå i och spelas i de nya kvällarna. Musiken som sådan är forfarande väldigt relevant, det här handlar mer om en förpackningen.

P3 Hiphop avslutades med ett tre timmar långt program och så här skriver programledarna Timbuktu och DJ Amato:

Efter 10 år och runt 520 program har tiden kommit för P3 Hiphop att stänga butiken! I tisdagens program, som blir det sista, blickar vi tillbaka och minns några av de mest klassiska stunderna och spelar de låtar som betytt mest under åren. Vi ska bl.a. lyssna på hur det första programmet vi sände lät och bjuda på smakprov från vår tid i New York 2005.

Vi vill tacka alla producenter och tekniker som jobbat med programmet; alla rappare, DJs, producenter och annat folk som varit gäster; alla artister vars musik gjort programmet möjligt; och inte minst alla våra lyssnare som är anledningen till att vi kunnat hålla på så här länge!! Kärlek!!

Timbuktu går vidare med ett eget musikprogram på Sveriges Radio och Amato lär väl fortsätta spela fet musik på Sveriges klubbar. Tack för de här åren och lycka till med kommande projekt önskar Whoa!

Forumtråd: P3 Hiphop läggs ner!

Läs mer: