Robert Valsinger – På vägen hem

Foto: Viktor Ragnemar

Robert Valsinger, född 1979 i Linköping, är en av Sveriges mest egensinniga och svårkategoriserade musiker. I början av 90-talet började han sin musikaliska bana bakom trummorna i det legendariska hardcorebandet Outlast. 1996 slog han in på hiphopspåret och grundade gruppen Stacs of Stamina, under sitt alias Bashie. Efter en rad demos, CD– och vinylskivor skildes Valsinger från gruppen och flyttade till Stockholm. Han har dock fortsatt att medverka på flera av deras plattor som gäst.

Som soloartist har Robert Valsinger skapat sig ett säreget och originellt sound, som lätt beskrivs som vemodigt, drömskt och kompromisslöst. På den självbetitlade debuten Robert Valsinger (2003) och uppföljaren Sången är vacker men ack så sann (2006) blandades hiphop med inslag av traditionell folkmusik på ett uppskattat sätt, resulterande i en – för Sverige – ovanligt unik ljudbild.

Efter ett par års arbete i det tysta är Robert nu tillbaka igen med nytt material. Veckans mp3, På vägen hem, ger en inblick i hur artistens musik har utvecklats och är samtidigt ett smakprov från vårens planerade fullängdare. Håll även utkik efter det kommande Whoa-TV-avsnittet med veteranen, som håller på och redigeras i detta ögonblick.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/11/25/robert-valsinger-pa-vagen-hem/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.robertvalsinger.com
www.myspace.com/bashie79
Fotograf Viktor Ragnemar: http://inkompetentmun.com/

Forumtråd: [Veckans MP3] Robert Valsinger – På vägen hem

Läs mer: