Houman Sebghati – Alkemisten

Houman Sebghati är en veteran inom svensk hiphop, värd att tippa hatten för. Efter att han – som 15-åring – introducerades för rappen av klasskamraten Henrik Blomqvist (vilken senare kom att bli känd som Eye N’ I) påbörjade hässelbybon en resa in i musikens värld som ännu idag skriver nya kapitel.

Under slutet av 90-talet utgjorde Houman en viktig del av det hyllade kollektivet 165 tillsammans med bland annat Magro, Big Fred och Ken Ring. Få undgick även hypen som de efterföljande solo-demo-skivorna Hembränt och Hembränt 2 skapade mellan 2000-2002. Utöver detta gästade rapparen dessutom Petters klassiska debut Mitt Sjätte Sinne (se låten Riddarna runt runda bordet) samt turnerade land och rike runt med kompisen Blues. Två mixtapes (Ali Zaoua The Mixtape, 2005 och Hembränt 3, 2009) och ett album (Reptilernas planet, 2006) senare har det nu blivit dags för artisten – tillika radioprataren från Sveriges Radio (svenska NRK) – att släppa sitt nya album Alkemisten som gästas av bl.a. Dogge, Ison, Finess och Promoe.

Om Reptilernas planet var samhällsreflekterande så var Houmans tidiga alster som spelades in i Studio 165 i slutet av 90-talet begrundande och djupa. Det nya materialet är en blandning av båda, med en politisk nuddning. Han softar med imperialistteorierna och går istället tillbaka in på djupet. Kvar är motivationen och strävan efter att komma ut med sin musik på det egna skivbolaget.

Ladda hem Alkemisten, exklusivt här på Whoa, genom direktlänken nedanför låtlistan. I mappen ingår som bonus även en nymastrad version av Houman & Magros Tankarnas gränder, ursprungligen släppt 1999.

Låtlista:
01. Intro (med Dogge)
02. Världsvinden
03. Mamma jord (med Joey Fever)
04. Carpe diem (med Linda Pira)
05. Lögner (med Promoe)
06. Livet
07. Alkemisten
08. Gå (med Finess, Ison & Getty Domein)
09. Anda (med Danjah)
10. Aaajt!
11. Hela natten lång (med Laila Adéle)
12. En lärling
13. Blickar framåt
14. Frihet II (med Jeppe Körsbär)
15. Dödens portar (med Mary N’daiye)

LÄNK BORTTAGEN 2011-06-10 PÅ BEGÄRAN AV ARTISTEN.

Relaterade länkar och information:
http://www.houman.nu/

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/10/14/houman-sebghati-alkemisten/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Whoa Netplay] Houman Sebghati – Alkemisten

Läs mer: