Intervju: Vito Eme

Vi ställde fem snabba frågor till artisten Vito Eme, som är aktuell med nytt material.

Vem är du och var kommer du ifrån?
Född i Valparaiso, Chile men uppvuxen i Skaraborg, flyttade upp till Stockholm 07/08 för att satsa ännu hårdare på musiken.

Hur skulle du beskriva din musik?
Som jag sagt och alltid kommer säga, min musik är en resultat av min omgivning, mina vänner, familj och mitt sociala arv. I stort sett alla mina vänner i Stockholm gör musik eller jobbar med musik på något sätt, det är omgivningen som färgat mig och format mig till det jag blivit och lyckas åstadkomma.
Musiken låter electro/hiphop/house/dancehall, jag har inga problem med att blanda allting i ett. Mitt motto är att, om det inte låter nytt så är det inte jag.

Du har jobbat länge på musikvideon till singeln Overdose, varför har det dröjt och vad kan vi vänta oss av videon när den släpps?
Det finns endast en anledning att videon har dröjt och det är JAG! Allting måste bli bästa möjliga, från scener till klippning osv. Vi gjorde en video för Sverige men under arbetets gång valde vi att satsa ännu mer och försöka göra den i en internationell standard som jag skulle kunna presentera i utlandet. Därav att jag och Daniel Bramme som har hand om allting bestämde oss för att filma ytterligare en dag.
Jag tror att folk kommer bli stolta när de ser hur jag försöker föra ut Sveriges musik ut i världen, främst den spansktalande delen. Jag tycker ni ska förvänta er en del av videon, det har jag gjort så varför inte ni liksom?! Sen har timingen varit avgörande också inför släppet, det passar bra nu i och med turnén i Chile senare i år.

Du är Veckans mp3 just nu här på Whoa med den norska remixen av Overdose, där gruppen Bankmenn gästar, hur gick det till när ni valde att göra detta samarbete?
Allting började i Level 8-studion ute på röda linjen. Dj Young L och Lars Rubix ifrån Bankmenn var på besök i huset. Vi spelade in den dagen, och vi klickade som personer allihopa.
En dag pratar jag med Young L och ber han kolla in min singel, han gillade vad han hörde och föreslog Bankmenn till en officiell Norge-version. Låten med Bankmenn är en hit, vi har framfört den tillsammans tidigare och det var fyaaah!!!

Var någonstans i ditt artisteri/din karriär befinner du dig om ett, tre respektive fem år?
Om ett år håller jag på och reser fram och tillbaka runt om Norge, England, Spanien, Italien och kanske även Chile igen tack vare min musik!
Om tre år, då bor jag halva min tid antingen i USA eller i Chile, det är det jag vaknar och jobbat hårt för sen dag ett! Turnera i Chile, åka till Sverige och göra musik, sen uppträda med den här hemma och sen tillbaka igen…
Om fem år, då har jag ett fungerande bolag som även har hand om bokningar för sina artister. Det är först då jag kan börja skörda frukten av andra kunskaper och kontakter jag har internationellt och hjälpa andra människor ut i världen.

Forumtråd: Whoa intervjuar: Vito Eme

Läs mer: