Timelines – Nytt album från Supersci

Supersci sågs länge som ett av landets mest hemlighetsfulla hiphopkollektiv. Avskärmade från storstädernas brus och trender vann de fansens respekt med sitt jazziga och vinylsprakande sound.

Så för fyra år sedan tog de steget från undergroundakt till internationell angelägenhet. Fullängdsdebuten Pinetrees On The Pavement lovordades av kritikerna och singlarna Get! och On the Grind fick hög rotation på bland annat P3. Snart var även ett japanskt och ett tyskt skivkontrakt signerade och Supersci bokades frekvent för spelningar runt om i Sverige och norra Europa. Ett mixtape, en EP och ett års studioarbete senare kommer nu uppföljaren. Timelines är ett konceptuellt album med fokus på tiden.

Istället för den kaxiga och skrytaktiga attityd som så ofta genomsyrar hiphop fylls texterna av tankar om det förflutna och framtiden. Men framför allt av en strävan att leva i nuet och göra det mesta av den knappa tid vi har. Rapparna ArkaMr Noun och sångerskan/rapparen Remedeeh vänder sig emot rastlösheten och girigheten som kännetecknar den tid vi lever i. En tid då mänskligheten tycks ha väldigt bråttom mot sin egen undergång.

Musiken är signerad producentduon Flyphonic. Deras organiska ljudbild som blandar jazz, soul och nordisk folkton har alltid legat till grund för Superscis säreget norrländska stil.

På Timelines har receptet uppdaterats med retrofuturistiska syntslingor och elektroniska basgångar, utan att tappa kontakten med sina rötter. Supersci vägrar fortfarande att haka på trender. Timelines släpptes den 20 september på den egna etiketten Flyphonic Phonogram. Digitalt, via bl.a. iTunes, och på CD. Från och med den 11 oktober finns också albumet på Spotify. Den 18 september firar Supersci releasen med en spelning på hemmaplan på klubb Sound Villa i Stadshuset i Sundsvall.

Forumtråd: [Audio] Supersci – Timelines (Album) på spotify.

Läs mer: