Guldgruvan: Superscientifiku (Supersci) – Syntax + Semantics EP (1999) & Aahyeahwhatchasay EP (2001)

Supersci, eller Superscientifiku – som gruppen kallade sig då det begav sig – är en av de grupper som på bästa vis sätter etikett på hur svensk hiphop och dess svenska sound kan låta. Med sina jazziga beats från produktionsduon Flyphonic skapade man inte bara sitt egna ljudlandskap utan hjälpte även andra artister som exempelvis Organism 12 och Peshi med stora delar av deras skivors ljudbilder.

Sundsvallsgruppen Superscientifiku bestod länge enbart av Arka, Mr. Noun och Erik L. Idag ingår även DJ Observe och Remedeeh i gruppen och har numera det mer lättillgängliga namnet Supersci.

Den här gången bjuder Guldgruvan på deras andra respektive tredje släpp Syntax + Semantics EP (1999) och Aahyeahwhatchasay EP (2001). Två riktiga klassiker inom svensk, engelskspråkig hiphop där de två undergroundhjältarna Kashal-Tee och Phonetik gästar. Passa även på att läsa vad Mr.Noun har att säga om den här tiden. Trevlig lyssning!

Det är ganska stor skillnad på Supersci 1998 och 2011. Fast kanske inte så stor ändå? Vad skulle ni säga är er kärna och vad är det som förändrats genom åren?
- Så klart är det ju stor skillnad. Men jag tror ändå de flesta av våra tidiga fans kan uppskatta det vi gör nu. På nåt sätt förmedlar ändå musiken samma känsla, men med ett uppdaterat och mognare uttryck både när det gäller texterna och produktionerna. Jag och Arka är de medlemmar som hängt med ända sen den där tiden. På våra allra första släpp var ju inte Erik L med som producent, han har sedan dess alltid lagt till sin tydliga prägel på soundet. Även Remedeeh kom med 2006 i samband med Pinetrees on the Pavement, och det har såklart varit ett stort bidrag att vi numera har en kvinnlig röst med i gruppen.

Ni arbetar fortfarande aktivt med musiken. Vad är ert nästa steg?
- Vi har en video på väg ut till låten Wristwatch. Vi ska även släppa lite remixer med mera under hösten. Men framför allt är vi alla sugna att komma igång med nästa album efter den otroligt positiva respons vi fick på Timelines som släpptes förra hösten, och på de spelningar vi gjort sedan dess.

Vilken skiva skulle ni helst se i Guldgruvan-arkivet?
- Svårt, släpptes mycket bra i Sverige då! Men Ayos Många som väntar-tolvan var ju fet. Rusiaks Suckers, Growing Pains Stockholm Staal och Looptroops tidiga. Finns hur mycket som helst när man börjar klura.

LADDA HEM ”SUPERSCIENTIFIKU – SYNTAX SEMANTICS EP” GENOM ATT KLICKA HÄR

LADDA HEM ”SUPERSCIENTIFIKU – AAHYEAHWHATCHASAY EP” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] Superscientifiku - Syntax + Semantics ep (1999) och Aahyeahwhatchasay ep (2001)

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-10-17 0:27
Satan va fint!
2011-10-17 4:43
fyfan va grymt.
Äntligen får man höra Syntax + Semantics EPn..
"Flip fast on foes with faboulous fantastic flows" helll yeaaah!
2011-10-18 16:57
Nice! Flipfast är en favorit
bsv
2011-10-18 20:36
Kvalitet!
2011-10-19 0:35
Bästa släppet på guldgruvan hittills! Skitbra på alla sätt!
mfs
2011-10-19 21:07
Flip Fast är en odödlig klassiker. Annars kvalitativ svensk hiphop rakt igenom.
2011-10-19 22:54
Har i princip lyssnat på repeat

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Superscientifiku - Syntax + Semantics ep (1999) och Aahyeahwhatchasay ep (2001) för att kommentera!