Supersci släpper ”What It Is EP” för gratis nedladdning!

Supersci - What It Is EPFör att underlätta väntan på vårens album Timelines ger Supersci sina fans en liten extra julklapp. Med gratis nätsläppet What It Is EP rundar Sundsvalls hiphopveteraner av 00-talet och tar nya tag inför 2010. EP:n släpptes på Flyphonic.com idag, den 23:e december, och består av fyra låtar.

På titelspåret What It Is har producentteamet Flyphonic rattat in ett tungt sound från deras mer elektroniska sida. Noun och Arka gör energiska utläggningar om Superscis värdegrunder. Det minimalistiska soundet i Devastation för tankarna till tider då universum bara bestod av två skivspelare och en mick. Helsingborgs DJ Devastate, aktuell med släpp på legendariska labeln BBE, lägger scratchrefrängen. Med på EP:n finns också en retake på det tragikomiska mixtapespåret Shouldn’t Have från tidigare i år. Där stämmer Remedeeh in i självkritiken av bandets ibland smått självdestruktiva livsstil. Flyphonics Erik L blandar här lekfulla breaks med syntbaserad 80-talsfuturism. Fjärde och sista låten Forest and Factories är en melankolisk jazzutflykt av det slag som blivit Superscis signum. Noun och Arka reflekterar över livets ibland lite sävliga gång och vemodet de upplever i snöslask, gråa gator och mörka barrskogar. Arkas lugna produktion och Erik Ls smäktande elpiano avlöses till sist av en urflippad rymdfärd komponerad av Bessem Bedziri. En video regisserad av Måns Berthas, som också gjorde den grymma videon till Get!, ligger också på klippbordet.

Ladda ner Supersci – What It Is EP (MP3 – HQ 320kbps)

Ladda ner Supersci – What It Is EP (WAV)

Relaterade länkar och information:
Kontakt: [email protected]
www.flyphonic.com/supersci

Forumtråd: [Audio] Supersci – What It Is EP – Gratis Nerladdning!

Läs mer: