Ladda hem Daltone – Så ni vet remixed

Att Sveriges hiphopscen är på väg uppåt är ingen större nyhet. Men hur är det egentligen med Finlands? Idag har det gått närmare tio år sedan Fintelligens lyckade samarbete med Petter och PeeWee, men därefter har vi fått allt mindre smakprov från grannlandet i öst. Vad har Finland att erbjuda idag? Det börjar vara dags att räta ut dessa frågetecken. Låt oss därför presentera ett rykande färskt finskt-svenskt samarbete, i form av den finske producenten Erow och hans remixversion av Daltones EP Så ni vet.

Den uppmärksamme kommer ihåg Erows namn från releaserna av Feat. Daltone och Perez Netplay på Whoa, där låtar som Enkel man hyllades, men beatmakarens musik har även kunnat höras i såväl snowboardfilmer som tv-serier. Denna release blir emellertid det första konkreta släppet från finländaren, som till vardags ingår i kollektivet runt Industrin, och visst hörs det att mycket tid och omsorg lagts på beatsen i fråga. 30-åringen från Espoo låter berätta för oss att han inte hade någon tydlig bild över hur de ursprungliga produktionerna från EKP lät när projektet startades upp, vilket resulterat i en ljudbild som skiljer sig ganska mycket från originalet.

Diggar du Så ni vet remixed så kan vi glädja dig med att mycket mer är på gång. Just nu jobbar Erow för fullt med nästa EP, som blir ett samarbete mellan finska och svenska musiker. Nya solo- och grupplåtar från medlemmarna i Industrin håller på att slutföras och producenten jobbar även på nytt material med Mächy. Dessutom har han dragit igång ytterligare ett samarbete med ett par ungerska rappare. Spännande! Vi får heller inte glömma Daltone som släpper sitt debutalbum Stort hjärta den 2 juni!

Ladda hem Så ni vet remixed genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. Hör mig igen (Erow remix)
02. Ser genom regn ft. James Gamba (Erow remix)
03. Jag är ft. Sona (Erow remix)
04. Fram och tillbaka (Erow remix)
05. Min vän (Erow remix)
06. Det händer imorrn (DaltoneVsZionI mix)
07. Spinn den tillbaka (Erow remix)

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
Klicka här för att lyssna på Daltones EP Så ni vet på Spotify
Klicka här för att ladda hem Daltones EP Så ni vet på iTunes
www.daltone.se
www.myspace.com/erowbeats
www.industrin.se

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/04/24/ladda-hem-daltone-sa-ni-vet-remixed/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Whoa Netplay] Daltone – Så ni vet remixed

Läs mer: