Ladda hem Olsepp & Den Som E Den – ”Elefantbajs”

Att det görs mycket bra musik i huvudstaden är kanske ingen nyhet, men vad många ofta glömmer är att det även finns mycket grymt att hämta i andra delar av landet. Låt oss därför rikta blickarna mot den för varje dag allt mer levande västkusten och stadsdelen Majorna i Göteborg, där rapparna Den Som E Den (Fredrik Laestadius, 22 år) och Olsepp (Ole Fjellman, 21 år) kommer ifrån. En duo som gör så pass tung och skitig hiphop att det egentligen aldrig fanns några frågetecken kring vad den nya skivan skulle heta. Låt oss presentera releasen av Elefantbajs!

Under slutet av 2008 släppte artisterna det gemensamma mixtapet De é en Majorna grej, där bland annat låten Utskickad fick uppmärksamhet. Kort efteråt kunde man även höra Den Som E Den på det då nya släppet från Laxmacka Crew, det artistkollektiv av vänner där rapparen ingår tillsammans med andra akter som t.ex. Ismen, Gorillala och inom kort albumaktuella Mofeta & Jerre. Olsepp, i sin tur, låg lite lägre under denna tidsperiod men hann ändå med att dela med sig av ett par alster via myspace och våra diskussionsforum.

Det nya mixtapet, Elefantbajs, innehåller 19 nyinspelade låtar över allt från lånade instrumentaler och freebeats till produktioner som gjorts till duon under årens lopp. Olsepp & Den Som E Den vill passa på och rikta ett speciellt tack till Dave från Rough Lynx Sound för all hjälp med mixningen samt alla andra som har varit med och gjort tapet till vad det är.

Ladda hem Elefantbajs genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. Välkommen till framtiden
02. Fett soft
03. Känneru den (med Miss relli)
04. Mera droger mer våld
05. Utskickad rmx (med Mickelito & 13 gastar, prod Hazeltown)
06. Sex droger & hip hop
07. Cash
08. Det måste hända nåt snart (prod Xeilon)
09. Mitt revir
10. Vrede å hat
11. Kaos (prod Jerre)
12. Alla känner nån som känner nån
13. Du kan inte röra min skit
14. Tade cool
15. Den som e den står för kontroversen (prod Callecuttar)
16. Pundarmusik
17. Den som e den pt2 (med Maja)
18. Götebarn
19. Vem som helst kan få det (prod Level 67)

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
www.myspace.com/olseppgbg
www.myspace.com/densomeden

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/01/22/ladda-hem-olsepp-och-den-som-e-den-elefantbajs/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Whoa Netplay] Olsepp & Den Som E Den – Elefantbajs. UTE NU!

Läs mer: