Gorillismen – Gorillismen

gorillismenheaderRinger namnet Gorillismen inga klockor? Ingen fara, detta är en hyfsat nystartad grupp. Medlemmarna, däremot, har varit med ett bra tag och ni som har hängt på Whoa i ett par år har med största sannolikhet hört rapparna Mickelito, Sober och Callecuttar i ett eller annat tidigare sammanhang. Sedan ungefär fyra-fem månader tillbaka har man lagt fullt krut på den gemensamma satsningen Gorillismen, där Matts Barrett är en återkommande gäst med sitt sång och gitarrspel.

I Alla gillar brudar har man en populär låt med närmare en halv miljon hits på youtube, i somras gjorde man bland annat en bejublad premiärspelning på Hultsfredsfestivalen och nu närmast stundar den kommande fullängdaren Din bästa vän (lyssna på snippets här). Skivan släpps den 30:e september och detta firas med en fet releasefest på Collage i Stockholm samma datum.

För att ge en djupare inblick i vad Gorillismen står för och hur de ser på sig själva, följer här ett citat från deras myspace:

Det fanns en tid då gorillorna härskade fritt på slätten. Det fanns en tid då vi, apejävlarna, blickade ut över ett landskap vi betraktade som vårt eget. I våra grottor fanns varken datorer eller mikrovågsugnar. I våra kylskåp fanns inga billys-pizzor, för det fanns varken kylskåp eller pizza. Det fanns en tid då vi var våra egna herrar, och vår tjocka päls skyddade oss mot piskande regn och hårda vindar. Vårt föga förstånd skyddade oss mot dumheter som skam, skuld och sexuell återhållsamhet. Vår starka vilja att överleva skyddade oss från lidande, svält och död. Ingen satte sig på en gorilla. Ingen bestämde över en gorilla.

Låt oss gå tillbaka till vårt ursprung! Rätten att bara få sitta på arslet och stillsamt tugga i sig en grästova medan solen har sin gång på himlafästet tar vi tillbaka! Låt oss återta den frihet evolutionen har berövat oss! Låt oss leva idag, och dö imorgon! Världsliga problem och bekymmer bekommer inte en gorilla. Ingen sätter sig på en gorilla. Ingen bestämmer över en gorilla.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/09/04/gorillismen-gorillismen/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar:
www.gorillismen.se/
www.myspace.com/gorillismen
klubbkoll.se/blogg/ismen/
Information: [email protected]
Bokningar: [email protected]_autolink_uri:8535b838a64d6dd6db78128d146caa45----

Läs mer: