Vinnaren av ”The MC 2009″ utsedd!

The MC 2009

”The MC” är en tävling i SR Metropols ”En kärleksattack på svensk hiphop!” som vuxit sig stark sedan starten 2008. Tävlingen riktar sig till talangfulla rappare runt om i Sverige som får chansen att – live i Sveriges eter – visa vad de går för på mikrofonen.

Precis som föregående år hölls den stora omröstningen hos oss på Whoa. Sammanlagt röstade 1195 unika personer, vilket i sig innebar en ökning med 758 stycken från samma tidpunkt i fjol. En siffra som givetvis skvallrar om det växande intresset för svensk hiphop som finns bland alla er läsare och lyssnare där ute.

I fredagens säsongsstart av ”En kärleksattack på svensk hiphop!” avslöjade programledaren Ametist vem som vunnit (med 248 av rösterna, 104 röster före tvåan i tävlingen). Lyssna på hur det lät/gick till genom att klicka på följande länk:

Klicka här för att lyssna (cirka 10 minuter in)

Vill du inte lyssna går resultatet att läsa i ”spoilern” från Ametist en bit ned i den tillhörande diskussionstråden här på Whoa.

Forumtrådar:
Vinnare The MC 2009!
The MC 2009 – Vem blir det?
[Whoa-TV! Avsnitt #7]: Ametist säsongsavslutning: Lilla Al Fadji, The MC omröstning, Mackan från Fattaru samt Rigo & Tito

Läs mer: