La Coka Nostra – Deras sak är vår sak

everlastwhoa1La Coka Nostra startades under 2005 som ett löst kollektiv utan några större intentioner. Det var egentligen först under 2006 som gruppen började formas och det första släppet började planeras. Nu är deras debutskiva A Brand You Can Trust färdig och släpps den 14:e juli.

La Coka Nostra som i nuläget består av Everlast, DJ Lethal, Danny Boy, Ill Bill och Slaine är på väg att göra sitt första Sverigebesök, närmare bestämt i Göteborg och klubben Scratch måndagen den 6/7. Whoa.nu fick den stora äran att prata med legenden Everlast från House of Pain och Rhyme Syndicate några minuter över en brusig mobiltelefon på ett flyg.

Namnet La Coka Nostra anspelar på den sicilianska maffian Cosa Nostra som på italienska betyder vår sak. När jag pratar med Everlast om bandnamnet säger han att det inte har någonting att göra med maffia.

- Ska du se det ordagrant handlar det om kokain men det syftar till att det är musiken som är vår drog, vårt kokain.

La Coka har vuxit sig stort efter några singlar och videor. Bland annat med gästartister som Snoop Dogg och B-Real (Cypress Hill). Deras signifikanta t-shirts ser man också lite varstans, både i och utanför hiphopkretsar. Men hur stor kan rörelsen egentligen bli?

- Jag hänger med det här gänget och det vore grymt om det blev stort. Vi vill vara en del av den nya eran och ändå göra den musiken vi känner för att göra. Det började som sagt egentligen bara som ett löst projekt och att med vi spelade in några låtar ihop som vi inte visste vad vi skulle göra med. Jag personligen försöker alltid utvecklas och bli bättre på det jag gör. Och så länge som jag gör min grej hoppas jag att folk kommer att köpa mina skivor, t-shirts och konsertbiljetter.

lacokanostra2Soundet skiljer sig ganska mycket från House of Pain och dina tidigare soloprojekt?

- Jag försöker att alltid utvecklas som artist men försöker aldrig göra skivor med ett annorlunda sound bara för sakens skull. Jag gör det jag gör och jag utforskar. Jag vill gärna vara en del av La Coka och göra någonting mer av det.

Du är hårdare som rappare i La Coka Nostra än vad du brukar vara?

- Som sagt jag kommer alltid att utforska olika vägar. Det är mycket ”hardcore” och galenskap i den här gruppen. Och jag är väldigt nöjd med skivan och jag tror att folk kommer att vara det också när de får den i sin hand. Men det är inte bara skrytrap och skitsnack på skivan utan också politik och budskap.

Men allt har inte varit en dans på rosor för Everlast som varit drabbad av hjärtsjukdom, haft beef med Eminem och D-12 samt märkt av den nedåtgående skivförsäljningen.

Du fyller 40 år i augusti. Hur känner du för det?

- Det känns otroligt bra. För tio år sedan trodde jag aldrig att jag skulle bli så gammal. Jag var nära att dö när jag var 28 år då jag fick en hjärtattack, så jag är tacksam.

Ill Bill sa i en intervju: “Everlast has the best weed on the planet. He’s famous for that shit.”

- Hahahaha! Det får stå för Ill Bill. Jag vet inte om mitt gräs är så bra.

För man tänker inte på dig som en ”gräsrappare”?

- Jag behöver inte rappa om weed. Jag skriver om annat. När jag var yngre hade jag till exempel inte tid att röka. Nu kan jag sitta i min soffa med gräs framför TVn. Men jag är heller ingen tonåring längre.

Everlast avslutar samtalet och lovar att den svenska och europeiska publiken kommer få att höra helt nytt material men också klassiska hits från House of Pain och Non Phixion-repertoaren under turnén.

TÄVLING!

Vill du gå på La Coka Nostra den 6/7?  Då har du i samband med Everlast-intervjun möjligheten att vinna två biljetter till måndagens konsert. Det enda du behöver svara på är följande fråga.

House of Pain har bara varit i Sverige en gång. Vilket år och var någonstans var de på besök? Vi vill ha ditt svar på mailen [email protected] senast söndagen 5/7 kl. 12.00. Uppge ditt fullständiga namn, whoanick och telefonummer för snabb kontakt. Lycka till!

Forumtråd: Intervju med Everlast och utlottning av La Coka Nostra-biljetter

lcnwhoa1

Läs mer: