Ladda hem Academics – ”The Journal Vol. II”!

Academics - The Journal Vol. IIFeta hiphopbeats från Norrland förknippas idag främst med namn som Flyphonic och Soul Supreme. Det ska dock mycket till om inte också den 19-årige producenten Academics nämns i dessa sammanhang innan årets slut.

Influerad av Motown och Jay Dee är Umeåbon nu redo att sätta sin stad på musikkartan på samma sätt som Dilla gjorde med Detroit i början av 2000-talet. Med en ljudbild bestående av såväl soul och funk som elektroniska melodier och jazziga loopar, har Academics skapat ett fräscht och fururistiskt sound nära besläktat med grupper som Up Hygh och Hearin’ Aid.

I samarbete med Whoa släpps nu hans nya album, The Journal Vol. II, för gratis nedladdning. Academics, som nyligen blev en del av labeln Random Bastards (Trainspotters m.fl.), har producerat, mixat och mastrat samtliga 15 spår och hörs även på sång och rap. Med sig har han dessutom ett brett spektrum av gäster med rötterna i allt från Västerbottens glesbygd till Brooklyn i New York, som tillsammans bidrar till en upplevelse sent att glömma.

Ladda hem Academics album The Journal Vol. II genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:

1. Intro
2. Uncle K.A. feat. Kastaway
3. Ain’t My Style feat. Prop Dylan & Trainspotters
4. Jorden Går Under feat. Gimpladesh
5. Femme Fatale feat. Muurk Grå & Thomas Olsson
6. Take ‘Em Into Space feat. Fresh Daily
7. Kickaren feat. Gimpladesh
8. Svävar feat. Muurk Grå, Gimpladesh & Joakim Olsson
9. 20090 feat. Gimpladesh
10. På Glasets Kant feat. Zacke & Muurk Grå
11. Laid Back feat. Trainspotters
12. Berättelsen
13. Besattutavde feat. Gimpladesh
14. Still The Kids feat. Trainspotters
15. Outro

LADDA HEM ALBUMET GENOM ATT KLICKA HÄR
(höger musknapp, spara mål/länk som)

För mer info och kontakt besök:
www.thosedamn.se
www.trainspotters.se
www.randombastards.com
Email: [email protected]
Facebook

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/02/17/ladda-hem-academics-the-journal-vol-2/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Audio] Academics – ”The Journal Vol. II” UTE NU!

Läs mer: