Netplay: Format – Full igen EP

I februari i år släpptes singeln Nazipolis som exklusiv netplay här på Whoa med tillhörande video och remix-video. Nu är Format tillbaka igen med ett nytt exklusivt släpp.

Medan Nazipolis gick mer åt dans/klubb-hållet så präglas Full igen EP mer av ett traditionellt hiphopsound. RnB-känslan i Nazipolis (Swingtech-remix) känns igen i Tiden går där Manuels akustiska gitarr finns med och där sångerskan Keri Lee får mer utrymme med egenskriven vers och refräng. Textmässigt har samhällskritiken, speciellt mot polisen, bytts ut mot mer personliga reflektioner kring arbetssituation, alkohol och livet i allmänhet.

Mächy från DBS-kollektivet dyker upp i det några år gamla boogstänkande titelspåret som producerats av Ease och på Sista tiden kör Format verser som skrevs strax efter att Mat åt fars andra kassett Hybris hade släppts 1998. Även Formats beat på låten i fråga har ett decennium på nacken men fräschas upp med hjälp av saxofon från Maria Arnqvist (som är albumaktuell med sin duo Siri Karlsson på Flora&Fauna) och undergångskören med Storsien, Keri Lee och Elin Fredriksson.

EPn inleds med en version av Tiden går, i form av Tiden går fort, på en gammal Kryptonite-beat (Henry Bowers, Mina vänner, Poeter blir dom etc.) som mixats om av Dj Lo-kut.

Omslagsbilden är tagen av fotografen Erik Candray och följer samma tema som omslaget till Formats reggae-EP Barn av en förlorad tid från 2009.

Ladda hem Full igen EP exklusivt här på Whoa genom direktlänken nedanför låtlistan.

Låtlista:
01. Tiden går fort
02. Full igen (med Mächy)
03. Sista tiden
04. Tiden går (med Keri Lee)

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
Format & Mat åt fars nya blogg.
Formats myspace
Nazipolis-singeln
Nazipolis-videon
Nazipolis remix-videon
Ladda ner Barn av en förlorad tid EP här!

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/05/06/netplay-format-full-igen-ep/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forum: [Whoa Netplay] Format – Full igen EP

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-05-09 11:41
Tobias! Skönt att du håller fortet!
2011-05-09 21:16
Jag har en fråga:

Hur kan Mächy som är med i DBS tillsammans med Organismen gästa Format med tanke på att Organism 12 och Mat Åt Far hade en beef?
2011-05-09 23:03
därför att mächy och han inte hade någon beef, och dom är vuxna människor kanske?
2011-05-14 22:19
Don Krille:

Tack hno! Hade "Den stora daladansen"-plattan i lurarna häromdan, klassiker! Nåt nytt på gång?

jaojao:

Mächy har vart min boy sen han gled upp efter en MÅF-spelning på "Landet" 2004 och gav mig en "Fatta skiten"-skiva. Han har beställt allt vi släppt genom åren och vi gjorde en låt tillsammans redan 2005: "Vilka är dom där?" med Mat åt far feat. Änch & Mäch. Vi har varit ute och kaosat mycket sen dess. Det var en självklarhet att han skulle gästa på låten.

Så här kan den låta live:


2011-05-21 20:40
No amigo, no puedo! Livet är bara jobb och barn nu, men om möjligheten dyker upp så vet man aldrig. Fantiserar lite med agent röd och annat folk ibland. Vi får se. Fan vad kul att du pumpade Daldansen för övrigt!

Nos vemos!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Whoa Netplay] Format – Full igen EP för att kommentera!