SuperJAM värmde Vitabergsparken

Under förra helgen ägde SuperJAM rum, presenterat av Parkteatern och Stadsteatern i Stockholm. Precis som tidigare år lyckades evangemanget locka till sig människor av alla slag och åldrar till Vitabergsparken på Söders höjder. Omgiven av en blå himmel och dunkande beats lyckades dansen från den slitna scenen locka fram en ljuvlig värme; under evenemangets två första dagar kände man knappt av den kyliga sensommarluften. Tyvärr gjorde sig årstiden till känna och med den tredje dagen följde ett regn så kraftigt att programmet blev inställt. Trots detta klev tappra, flexibla dansare upp på den blöta scenen och bjöd under de usla, regerande förutsättningarna på popping till den för dagen lilla men förväntansfulla publiken.

Men under fredagen och lördagen fick vi se otroliga dansare inom alla möjliga dansstilar lysa upp i parken och höjdpunkterna fann i alla fall jag i breakingen; först i 7 2 Smoke (solo-tävling) på fredagen sedan i landskampen på lördagen där Sverige, Norge, Tyskland samt Estland deltog. Visst, vi fick inte se några breakinguppvisningar under söndagen, men inget slår ändå att se breakingbattles i realtid!

Vi gratulerar TJ som tog hem förstaplatsen i 7 2 S samt Grounded (regerande svenska mästare sedan tre år tillbaka) som ägde i landskampen.

Ett litet klipp från finalen i landskampen.

Vi ses nästa år igen!

Läs mer: