The Wyatt Yurp & Pat Swayz EP (Netplay)

19-årige Wyatt Yurp eller Kim Danielsson är uppväxt i Tensta men numera bosatt i Vällingby, Stockholm. Han startade med musiken för fyra år sedan och håller för tillfället på att arbeta med ett mixtape som skall släppas till hösten. Du har tidigare kunnat höra honom på bland annat Trainspotters första mixtape. Vi på whoa är glada att nu få släppa hans netplay som han gjort tillsammans med producenten Pat Swayz.

Vad vill du uppnå med musiken?

Jag vill först och främst ha jävligt kul. Men även ventilera känslor och åsikter på ett sätt som får andra människor att känna sig inspirerade till att skapa och i samma process hela tiden sträva efter att utvecklas själv som rappare. Det är inte så att jag har ett mål som ligger och gnager i bakhuvudet när jag sätter mig och skriver. Spontanitet är min största drivkraft och det viktigaste för mig är att hela tiden att ha kul, annars kan man lägga ner.

Hur kommer det sig att du arbetar med Pat Swayz?

Pat är otroligt skicklig och har hela tiden delat samma musikaliska vision som mig. Oavsett om det är funk-grejer eller boombap-grejer så har det alltid känts skräddarsytt för mig. Så det var naturligt för mig att kontakta honom när det väl var dags att sätta igång. Han proddade faktiskt min första sololåt någonsin när jag var 15 bast, sen dess har vi haft en kontinuerlig kontakt.

Från Ablyx, till John Q och nu Wyatt Yurp. Är du en velig person?

Långt ifrån velig, men när man börjar kicka som 15-åring låter nog det mesta skithäftigt. Ablyx och JohnQ var infall utan någon som helst bakgrund egentligen, jävligt fjantigt så här i efterhand (haha). Det var grejer som lät jävligt ”yo” och gick att kicka rim på liksom. Inför släppet ville jag börja om på ny kula!

Låtlista:

Stockholm Boogie
Go Dumb
Concrete Surfa
Oh Bwoi

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Forumtråd: The Wyatt Yurp & Pat Swayz EP

Omslaget är gjort av DejaVu

Läs mer: