Whoa hänger med The O-Zone Battles på Slakthuset

Den skånska rapbattle-ligan The O-Zone Battles bestämde sig för att testa ett event i Stockholm lagom till årsskiftet. Det ägde rum i det gamla Slakthusområdet, närmare bestämt på klubben Slakthuset. Nya och gamla ansikten möttes i inte mindre än 10 battles och Whoa var såklart på plats för att prata med några av de inblandade.

PziClone, battlearrangör- och rappare.

Det var den första The O-Zone Battles i Stockholm, hur tycker du det gick?

- Battlesen var riktigt bra, publiken var riktigt kass … eller inte publiken, det var fett bra stämning. Men sen kom det in massa idioter på slutet som inte var här för battles, som snackade massa skit därbak och de var för många för att man skulle kunna göra något åt saken. Tråkigt som fan, stuck-up töntar.

Du har ju en typisk PziClone-rad där.

- Vilken då?

”Publiken, håll käften!”

- Ja, exakt. Jag kan säga det lugnt och sansat nu jag inte är in action: ärligt publiken, vafan. Håll käften, shit. Nämen, eventet var grymt ändå. Skitbra battles, det var även många som steppade upp som man inte hade förväntat sig. Skitbra Stockholmsdebut för O-Zone Battles.

 

Spakur, behövde inte sluta battla i november.


Du mötte Dictionary, hur tycker du det gick?

- Han var ju så jävla grym i The Ring tyckte jag, jag har alltid diggat Dictionary, hans stil liksom. Så jag körde mycket på punchlines och såna lyrikgrejer för att matcha. Han gjorde skitbra ifrån sig, synd att han chokade, men det är väl så … man chokar ibland.

Har du någon särskild eftersmak efter battlen mot Nicko Mack?

- Äh, jag känner mig lite tom efter. Jag var ju jävligt grinig på honom, haha. Men han var skitsoft efteråt, vi skakade hand och sådär. Men ja, jag vet inte, jag kände mig tom.

Är du den konstigaste battlerapparen i Sverige?

- Nja, Doktor Linus här (pekar på Doktor Linus som står i närheten) är ju jävligt konstig. Dictionary tycker jag är jävligt konstig också faktiskt. Och näe, vadå, Dimorf! Och Von Haagen! Von Haagen måste jag säga, av vad jag har sett. Men jag har aldrig sett honom live, det ångrar jag bittert.

 

Doktor Linus, battlerappare.

Hur kändes din battle ikväll?

- Den kändes bra, jag ska väl inte klaga. Jag tycker jag gjorde bra ifrån mig!

Har du några fler battles inplanerade den närmsta tiden?

- Jag har ju battlat tre gånger nu på väldigt kort tid, så jag pausar lite. Men på The Rings näst-nästa, alltså inte det i januari utan det efter, kommer jag kanske dyka upp.

Du heter ju Doktor Linus. Vad har du för medicinsk inriktning?

- Medicinsk inriktning? Kirurg … hjärnkirurgi!

 

Nomad, Stockholmsinflyttad Lundapåg och ansedd top-tier.

Det var O-Zones första gång i Stockholm, hur tycker du att eventet var?

- Över förväntan, jävligt bra publik. Det flippade ju ur lite på slutet så att vi fick använda mickar, men överlag jävligt nice. Jävligt nice.

Har du någon mer inplanerad battle den närmsta tiden?

- Inte just nu, det känns som att jag har kört tre på raken i de tre olika ligorna mot jävligt bra namn, jag har haft jävligt bra match-ups. Så jag tror jag chillar i januari, spelar in musik och satsar på de projekten. Sen kör jag nog i vår igen.

Har du något du vill hälsa Nicko Mack efter battlen ikväll?

- Eftersom han står här bredvid mig har jag bara gott att säga, haha. Nä, men han är en av de bästa här, absolut i toppskiktet. Jag respekterar honom jävligt mycket och det var jävligt kul att möta honom! Real talk.

 

Iman, battlearrangör och host.

Du är ju uppe i Stockholm och representerar The Ring, hur tyckte du eventet var?

- Det är årets event alltså, seriöst, på riktigt. Det var årets event på pappret och det är årets event nu ikväll också. Efterfesten här är helt galen och alla battles vi såg ikväll var helt galna, det fanns egentligen inte en enda battle som var dålig. Jag har sagt sen jag såg affischen att det är årets event, och ikväll säger jag också att det är årets event. Big ups till O-Zone! De har kickat det bra, jag tycker om O-Zone.

Ni kör ju ett event nu i januari, vad kan vi vänta oss?

- Vi kan vänta oss den vanliga Linköpingsstilen. Vi kommer köra vår grej i Linköping, det kommer bli fett. Vi har ju årets match 2012, Shazaam vs Mr Cool, och den skiten har battlefans sett framemot i säkert ett år nu. Vi är jävligt glada att ha den i Linköping. Jag tycker personligen att vi har en jävligt stark line-up och det kommer bli fett mannen, nej, det kommer bli sinnessjukt!

Vem är Sveriges bästa battlehost?

- Ooooh! Det är en lätt fråga: S.T.I.C.S. Båda två alltså, Rijal och Salle, ingen tvekan om saken. Det finns ingen som är så bekväm i sin roll som de två. Plus att de är sköna snubbar, seriöst, det är allt jag har att säga om det här.

 

Martin Zamora, medlem i Det Blå Skåpet och tidigare aktiv battlerappare.

Du var här som publik, vad tycker du om eventet ikväll?

- Jag tycker det var jävligt nice. Det är synd att publiken inte kunde hålla käften mot slutet, men det är så det blir med alkohol inblandat. Men det var jävligt feta battles, alla levererade jävligt nice.

Du har ju ändå varit en stor profil i battle-Sverige, kommer du battla igen?

- Vem vet vad som händer i framtiden, jag vill inte lova någonting. Men du vet, ibland blir man sugen, ibland är man mindre sugen, vi får se vad som händer. Jag vill inte säga varken eller faktiskt, vi får se helt enkelt.

Så det finns inget särskilt som ligger och kokar i köket?

- Nä. Jag håller på att jobba med min musik, DBS-grejerna är alltid prioriterade. Men självklart, jag är ju en battle-MC från början, så det är klart att det finns en liten abstinens inombords.

Hur går det med musiken, kan vi vänta oss något släpp under 2012?

- Jag har ett mixtape som är mer eller mindre färdigt, jag har en video som ska spelas in i slutet av januari, så det är grejer på gång. Jag är dålig på att passa tider bara. Men det kommer definitivt komma mycket grejer under 2012, om inte jorden går under helt enkelt, haha.

Forum: [Övrigt] Whoa hänger med The O-Zone Battles på Slakthuset

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-12-30 23:23
Visst, en bra grej.

Men det hade varit bra mycket intressantare om ni frågade om kvällens match osv.. lite mer detaljerat inte bara "alla var bra" x5.

mfs
2011-12-31 13:47
Trevlig artikel!
2011-01-01 15:01
Jävligt trevlig kväll! underbart sätt att avsluta battle-året.
Synd att folk inte kunde hålla käften under dom sista matcherna bara.
Ni som inte va där missade nått riktigt fett!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Övrigt] Whoa hänger med The O-Zone Battles på Slakthuset för att kommentera!